SRUC 2010: Voi veti fi martorii acestor lucruri - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

SRUC 2010: Voi veți fi martorii acestor lucruri

[2010-01-12]
Ne mai despart câteva zile de Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor din acest an, 18-25 ianuarie 2010, pentru care Comisia 'Credință și Constituție' a Consiliului Ecumenic al Bisericilor și Consiliul Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor din Vatican au propus tema: 'Voi veți fi martorii acestor lucruri'. Textele pentru anul 2010 au fost alcătuite de Bisericile din Scoția, deoarece se împlinesc 100 de ani de la desfășurarea Conferinței Misionare de la Edinburgh. Pentru meditare este propus întregul capitol 24 din Evanghelia după sfântul Luca, cu o clară referire la mandatul misionar. În limba română, broșura conținând textele a apărut la Editura 'Presa Bună' din Iași, putând fi comandată prin internet sau descărcată de aici.
Broșura cuprinde atât o introducere bogată cât și textele pentru întreaga săptămână și teme specifice pentru fiecare din cele opt zile: astfel, ziua întâi are ca temă A mărturisi celebrând viața, pornind de la citatul 'De ce-l căutați pe Cel Viu printre cei morți?' (Lc 24,5); ziua a doua: A da mărturie împărtășind experiențele noastre, 'Ce înseamnă aceste cuvinte pe care le schimbați între voi pe drum?' (Lc 24,17); ziua a treia: A da mărturie prin atenție, 'Numai tu ești străin în Ierusalim și nu știi cele petrecute în zilele acestea?' (Lc 24,18); ziua a patra: A da mărturie celebrând moștenirea credinței, '`Ce anume?` Ei au spus: `Cele despre Isus Nazarineanul`' (Lc 24,19); ziua a cincea: A mărturisi în suferință, 'Oare nu trebuia Cristos să sufere acestea și să intre în gloria sa?' (Lc 24,26).
Ziua a șasea are ca temă A da mărturie fidelă conform Scripturilor, bazându-se pe citatul 'Oare nu ne ardea inima în noi când ne vorbea pe drum și ne explica Scripturile?' (Lc 24,32); ziua a șaptea: A da mărturie prin speranță și caritate, 'De ce v-ați tulburat și de ce se ridică aceste gânduri în inima voastră?' (Lc 24,38); ziua a opta: A mărturisi prin ospitalitate, 'Aveți aici ceva de mâncare?' (Lc 24,41). Spre final este prezentat contextul ecumenic din Scoția din 1910 până în 2010 după care urmează rugăciuni suplimentare din Scoția, lista temelor rugăciunii pentru unitatea creștinilor din 1968 până în 2010, câteva date importante din istoria SRUC și o schemă pentru celebrările ecumenice în bisericile catolice.
(Sursa: Dieceza Romano-Catolică de Iași)
Imagini suplimentare:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1534, Ultimul acces: 2024-04-10 06:55:14