Sarbatoare: Sfantul Ioan Botezatorul - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sărbătoare: Sfântul Ioan Botezătorul

[2010-01-07]
Astăzi îl prăznuim pe Sfântul Prooroc Ioan, cel care L-a botezat pe Domnul Iisus Hristos în apa Iordanului. 2.002.454 de români își sărbătoresc ziua numelui.
de Daniela Cârlea Șontică
Sfântul care a avut cinstea de a-L boteza pe Mântuitorul s-a născut din credincioșii părinți Zaharia și Elisabeta după îndelungatele rugăciuni ale acestora. Ioan s-a pregătit ani în șir cu post și asceză pentru misiunea sa, îndemnându-i pe toți la pocăință, botezându-i, pregătindu-i pentru venirea lui Iisus. La vremea potrivită, Însuși Iisus a venit la Ioan să fie botezat, deși era fără de păcate.
Ioan este ultimul dintre marii prooroci și singurul care l-a văzut pe Cel despre care a profețit. Nici un alt sfânt nu a avut o importanță atât de mare, spun Sfinții Părinți, deoarece Sfântul Ioan a fost nu numai prooroc, ci și Înainte Mergător, Botezător, Martor, Mărturisitor, Prieten și Colaborator al lui Iisus Hristos. Pentru sfințenia sa, Biserica îl numește "înger în trup".

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 473, Ultimul acces: 2018-04-15 14:22:50