In Malaezia ne-musulmanilor li se interzice folosirea cuvantului Allah - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

În Malaezia ne-musulmanilor li se interzice folosirea cuvântului Allah

[2010-01-07]
Un Episcop malaezian subliniază drepturile minorităților religioase în fața controversei privind faptul de a le interzice ne-musulmanilor să folosească cuvântul "Allah". Episcopul Paul Tan Chee Ing al Diecezei de Melaka-Johor din Malaezia a declarat pentru ZENIT că controversa privind folosirea cuvântului "Allah", precum și a altor cuvinte arabice, nu este "o bătălie lingvistică", ci mai degrabă una politică, "pentru voturi". În 1 decembrie 2009, Curtea Supremă din Kuala Lumpur a respins interdicția, afirmând că este neconstituțională și că cuvântul "Allah" nu aparține exclusiv Islamului. The Catholic Herald, care folosea cuvântul ca traducere pentru "Dumnezeu" în secțiunea în limba malay a periodicului, a primit permisiunea de a tipări "Allah".
Cu toate acestea, în ziua de miercuri, 6 ianuarie 2010, decizia a fost suspendată după zile de proteste. Grupurile musulmane susțin că creștinii și alte minorități nu trebuie să folosească cuvântul "Allah" "de teamă că i-ar deruta pe musulmani", a relatat The Herald. Musulmanii constituie aproximativ 60% din populația de 28 de milioane a țării. Episcopul Paul Tan Chee Ing a explicat că dezbaterea are categoric un ton politic, deoarece partidul aflat la conducere "se teme să nu piardă voturile populației malay, care reprezintă aproximativ 60% din totalul populației". El a adăugat: "În Malaezia, din păcate, populația malay este identificată cu musulmanii - singura țară din lume în care religia este legată de o rasă umană în constituție". Totuși în Coran, a arătat Episcopul, "se spune că evreii, creștinii și musulmanii se închină la Allah".
El a continuat: "Cum poate un musulman să meargă împotriva Coranului? Acest lucru se datorează ignoranței sau unei acțiuni politice. Orice om de cultură obiectiv vă poate spune că cuvântul `Allah` este pre-islamic. Își are rădăcinile în limbajul semitic". În mijlocul la toate acestea, a spus el, "poziția Bisericii trebuie să fie calmă, fermă în afirmarea drepturilor ne-musulmanilor consfințite în constituția noastră federală". Trebuie "să cooperăm cu toate persoanele rezonabile, să încercăm să păstrăm armonia neprovocând cealaltă parte prin cuvinte sau acțiuni". Episcopul Bishop Tan Chee Ing a declarat pentru ZENIT că în ciuda problemelor actuale, Biserica din țara sa este "foarte stabilă, unită și puternică".
Statisticile arată că populația catolică stagnează ca număr, a recunoscut Episcopul, explicând că acest lucru se datorează faptului că "indienii și chinezii catolici tind să aibă mai puțini copii decât populația malay". De asemenea, "ei își trimit copiii să studieze în străinătate din cauza discriminării la care sunt supuși în universități, și mulți dintre ei nu se întorc în Malaezia de teama discriminării". "Cu toate acestea, bisericile sunt în general pline la capacitatea lor cu bărbați, femei și copii. Este o Biserică vibrantă. Biserica locală a reușit să ajute alte Dieceze mai sărace în alte țări". "Contribuția pe care o putem oferi Bisericii Universale este apărarea adevărului și a drepturilor persoanelor împotriva tuturor piedicilor, deoarece știm că Dumnezeu este Domnul istoriei, vede și știe toate și va îndrepta ceea ce este rău, în timpul Lui și în felul Lui. Răbdare!"

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 673, Ultimul acces: 2018-06-15 11:17:24