Papa le-a multumit carabinierilor din Vatican - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa le-a mulțumit carabinierilor din Vatican

[2010-01-08]
Papa Benedict al XVI-lea a mulțumit carabinierilor din forțele de poliție vaticane pentru slujirea 'umilă și indispensabilă' adusă prin patrularea Pieței San Pietro și a vecinătăților. Pontiful i-a primit pe carabinieri în audiență ieri, alături de Arhiepiscopul Vincenzo Pelvi de la Ordinariatul Militar al Italiei, și de comandantul general Leonardo Gallitelli.
Carabinierii sunt o ramură a forțelor armate italiene (alături de armată, marină și forțele aeriene), fondată în 1814 de regele Victor Emmanuel I de Savoia. Unitatea Roma - San Pietro este responsabilă de menținerea securității și ordinii publice în Piața San Pietro și în zonele din apropiere. Adresându-li-se, Papa a lăudat munca lor 'atentă și discretă'. 'Activitatea voastră contribuie la securitatea și liniștea pelerinilor și vizitatorilor care vin în centrul credinței catolice și le permite să aibă reculegerea spirituală necesară când vizitează mormântul Apostolului Petru și Bazilica ce găzduiește acest mormânt', a mai spus el. 'Așa după cum maiestuoasele colonade ale lui Bernini sugerează, casa lui Petru este mereu deschisă pentru a primi, într-o îmbrățișare simbolică, pe credincioșii și oamenii de bună voință, care primesc lumină și încurajare pentru a crește în credință și pentru a deveni constructori ai păcii și ai unei conviețuiri serene.'
'Acest pașnic și intens șir de oameni de diferite vârste, origini și culturi, voi îl vedeți și îl protejați, în tăcere și cu sârguință', a explicat Sfântul Părinte. Munca acestor carabinieri face posibil ca 'pelerinajul la Roma să fie, pentru fiecare în parte, o ocazie unică de a experimenta bucuria credinței și valoarea fraternității, ospitalității și respectului reciproc'. Înainte să le acorde binecuvântarea apostolică, Papa a încadrat misiunea carabinierilor în efortul mai larg, al multor oameni din întreaga lume, de apărare a păcii. În prezent carabinierii sunt grupați în 120.000 de unități, formate din bărbați și femei deopotrivă.
Există o videoștire asociată. Ea poate fi văzută însă doar online. Click aici.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 542, Ultimul acces: 2018-05-21 06:30:52