Ora Profetica 51/2009 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ora Profetica 51/2009

[2010-01-02]
SEMNELE SFARSITULUI MATEI 24

Christosi mincinosi. Razboaie. Cutremure de pamant. Foamete si ciumi. Persecutii. Inmultirea faradelegii. Evanghelia propovaduita in toata lumea.

,,Cand veti vedea toate aceste lucruri, sa stiti ca Fiul Omului este aproape, este chiar la usi”

Semnele saptamanii 31 Decembrie 2009

La sfarsit de an, la inceput de an. Aproape fara sa ne dam seama, cu pasi furisati, noul an bate la usa, in cateva ore vechiul an va fi istorie. O istorie trista cu razboaie in multe parti ale pamantului, cu atentate si lovituri de stat, cu criza economica si somaj, cu nesiguranta si imoralitate, lista poate continua la nesfarsit.

Am gasit foarte interesant, ca aproape fara deosebire insecuritatea a fost realiatea dominanta, fie ca a fost vorba despre demnitari si militari in zona verde din Bagdad, care se credeau in siguranta, dar au fost atacati. Sau presedintele Obama, care s-a trezit ca are musafiri neinvitati la Casa Alba, sau primul ministru Berlusconi, care se credea inconjurat de o multime de suporteri politici, cand a fost atacat fara mila. Sau chiar papa, care inainta maiestuos pentru slujba de craciun, si s-a trezit atacat de o femeie. Sau poate calatorii zborului care se pregatea sa aterizeze la Detroit venind de la Amsterdam, care au realizat ca doar o minune i-a salvat de la moarte. Dincolo de aspectul de fapt divers, am retinut ca mai marii acestei planete, puternicii zilei deopotriva cu muritorii de rand au fost si sunt in permanent pericol.

Ce sa mai vorbim despre starea spirituala, despre moralitatea generatiei de astazi, si mai ales ce sa spunem despre noi cei care profesam ca avem o speranta si o nadejde? Suntem noi mai fericiti? Suntem noi mai ocrotiti? Se pare ca nu neaparat.

In atatea pasaje din Biblie suntem indemnati sa-L inaltam pe Domnul, sa-L marim sa-L facem cunoscut tuturor. Cred ca cel mai potrivit timp pentru aceasta este tocmai vremea de incertitudine si nesiguranta. Cred ca acum este vremea sa-L marim pe Dumnezeu, sa-I facem cunoscuta puterea si minunile Sale.

William Hendricks, autorul cartii intitulate, ,,Revealing Stories Why People Are Leaving the Church“, (Istorii revelatoare despre oamenii care parasesc biserica) arata ca a constatat in urma unor studii aprofundate, ca oamenii parasesc biserica deoarece nu au avut ocazia sa-L intalneasca pe Dumnezeu in biserica lor.

Interesant, oameni care au mers la biserica an dupa an, care au citit Biblia, care au inaltat cantece de lauda la adresa lui Dumnezeu, dar care nu s-au intalnit cu El.

Si mai grav, oameni care au cunoscut pe acesti crestini si care nu au vazut in ei nimic care sa-i atraga la Dumnezeu.

As vrea sa va lansez la acest inceput de an o provocare. Ce-ar fi daca ne-am propune in acest nou an 2010, sa-L cunoastem cu adevarat pe Dumnezeu? Sa-L intelegem si sa-L marturisim si celor din jur, nu din gura numai, ci prin faptele si trairea noastra. Ce-ar fi daca in sfarsit ne-am trezi, pana nu este prea tarziu, si am deveni niste epistole vii, niste martori credinciosi si elocventi, pentru o mantuire care este aproape, care bate la usi.

Papa a fost atacat in timpul slujbei de craciun. Momente socante in timpul slujbei de craciun de la Vatican. Papa a fost doborat la podea dupa ce o femeie a incercat sa-l loveasca. Papa Benedict al XVI-lea se indrepta spre altar, cand o femeie imbracata in rosu a sarit bariera de protectie si a incercat sa-l loveasca. Agentii de paza au intervenit, iar in busculada creata, papa a fost trantit la pamant. Femeia a apucat sa-l loveasca totusi pe cardinalul Roger Etchegaray, moment in care a fost imobilizata. Cardinalul a fost transportat la spital, pentru un control de rutina. In schimb, Papa s-a ridicat si a continuat slujba din catedrala San Pietro. Autoritatile de la Vatican sustin ca agresoarea este o femeie cu probleme psihice. Este pentru al doilea an consecutiv in care apar brese in sistemul de securitate al Vaticanului. Anul trecut, tot in timpul slujbei de craciun, o femeie a incercat sa il atinga pe papa, dar a fost oprita la timp. Papa a tinut slujba la ora 23 si nu la miezul noptii, cum era normal, ca sa aiba timp sa se odihneasca pentru slujba din piata San Pietro de la Vatican.

Duminica a luat pranzul cu 150 de persoane fara adapost din Roma, printre care si o familie de romani. Politia italiana a inasprit semnificativ masurile de securitate in timpul vizitei scurte a papei la o cantina din Trastevere, condusa de o organizatie romano-catolica. Benedict al XVI-lea s-a oprit sa salute oamenii care se stransesera in fata cantinei, dupa care s-a asezat la masa. Intr-un discurs scurt, papa a cerut ca nimeni sa nu fie marginalizat, abandonat sau parasit in Italia actuala. Inainte de a pleca, el a impartit cadouri si dulciuri tuturor copiilor prezenti.

Tentativa de atentat terorist. Vineri, o tentativa de atentat terorist a putut fi stopata in Statele Unite. Un cetatean nigerian a incercat sa aprinda o substanta exploziva in timpul zborului unui avion de tip Airbus 330 care a decolat din Olanda. Inainte de a incerca sa aprinda explozibilul pe care il avea asupra lui, el petrecuse circa 20 de minute in toaleta avionului. Cand a revenit, nigerianul a spus ca il doare stomacul si s-a acoperit cu o patura, sub care a incercat apoi sa aprinda cu ajutorul unui lichid aflat intr-o seringa un material explozibil extrem de puternic, circa 80 de grame de pentrita. Atentatorul a fost imobilizat de pasageri si de membri echipajului. Avionul, avand la bord 278 de pasageri, a aterizat fara probleme. Dupa arestare, faptasul a declarat ca are legaturi cu reteaua terorista al Qaida. Presedintele american, Barack Obama, a ordonat imediat dupa incident, adoptarea unor masuri de securitate sporite pentru traficul aerian.

Nou incident. Zborul Northwest 253 de la Amsterdam, a fost intampinat de politie, duminica, la aterizarea in Detroit, dupa ce echipajul a raportat ca are la bord un pasager ,,turbulent din punct de vedere verbal“, incidentul petrecandu-se la doua zile de la atentatul esuat asupra aceleiasi curse, relateaza CNN. Pasagerul, tot nigerian, a petrecut aproape o ora in toaleta si a inceput sa se enerveze cand echipajul cursei i-a pus intrebari, au declarat surse guvernamentale. Barbatul a fost retinut de politie imediat dupa aterizare. Avionul a stationat la departare mare de terminal si era inconjurat de vehicule de urgenta si de politie inarmata. Cei 257 de pasageri aflati la bord au putut parasi aeronava la aproape o ora dupa aterizare.

Franta intre teorie si practica. Un institut de sondaje publice din Franta (IFOP) a dat publicitatii un raport care arata ca 64% dintre francezi se declara catolici, dar numai o minoritate infima 4.5% participa la slujba duminicala. Mai interesant, 43% dintre acesti catolici practicanti sunt in varsta de peste 65 de ani, desi aceasta categorie nu reprezinta decat 21% din populatia tarii. Ei sunt in general oameni cu educatie si functii inalte, numai 18% sunt muncitori.

Acelasi studiu arata ca in 1987, 75% dintre francezi se declarau catolici, in 2009 numai 64%, in 1987, 21% se declarau fara religie, astazi 28%. De asemenea se constata o crestere a procentului de protestanti, de la 1% la 3% si a celor de alte religii de la 3% la 5%.

Dintre toate aceste cifre am gasit ca cel mai socant este faptul ca desi nu se duc la biserica, desi nu practica religia, aceasta masa de oameni se declara catolici, se mangaie cu iluzia ca sunt religiosi, ca undeva in fundul sufletului sunt in pace cu Dumnezeu. Trist, foarte trist.

Revelion special. Traim intr-o epoca in care fiecare doreste sa faca ceva special, sa spuna ca a avut o vacanta, o petrecere iesita din comun. Pentru amatorii de asemenea experiente, dansatoarea franceza Karine Saporta, organizeaza un revelion special.

Incepand din 30 decembrie, si continuand toata luna ianuarie, ea organizeaza un spectacol cu totul special, intitulat ,,revelion sensual”, care de fapt pare sa fie mai mult pornographic. Ea declara ca vrea sa ofere spectatorilor un inceput de an sub cele mai bune auspicii. Trupa de dansatori pe care o conduce, va dansa timp de o ora si jumatate dansuri latine senzuale, fara sa poarte nici un costum. Scena circulara va inconjura spectatorii, dandu-le ocazia sa aiba un contact foarte intim cu dansatorii, apoi urmeaza o cina cu mancaruri exotice si mult alcool.

In concluzia acestui ,,spectacol”, publicul incitat si imbatat, este invitat sa danseze pe muzica latina, care sa favorizeze comuniunea lor. Ce poate fi mai decadent si mai imoral decat aceasta? Si cand te gangesti ca organizatorii au intitulat acest dezmat: spectacol muzical-artistic.

Criminalitate, performante deosebite. In fiecare zi citim despre crime oribile, despre fapte socante, despre intamplari care dovedesc ca societatea noastra se descompune in ritm accelerat.

Un ultim fapt divers, petrecut in localitatea Clearwater din Florida, m-a socat profund. O fetita de 11 ani a incercat sa-si ucida mama. De fapt Samantha Broadhead, are in adevar 11 ani, dar ea nu se mai joaca de mult cu papusile, ea are un amant pe nume Jack Ault, in varsta de 15 ani. Ei au imbibat cu benzina carpeta din dormitor si i-au dat foc, apoi au furat masina mamei si au plecat.

Din fericire, alarma de incendiu s-a declansat si a trezit-o pe mama care s-a ales numai cu arsuri si tulburari respiratorii datorita inhalarii fumului fierbinte.

Cred ca simpla descriere a evenimentelor, ma scuteste de orice comentarii.

Helsinki. Atentat. Barbatul de origina kosovara, care a deschis focul intr-un centru comercial din oraselul finlandez Espoo din apropiere de Helsinki, ucigand cinci persoane, potrivit bilantului definitiv, s-a sinucis potrivit politiei. In locuinta barbatului de 43 de ani a fost gasit si corpul neinsufletit al fostei sale sotii, ucisa anterior.

Afganistan. Atentate. Opt americani si cinci canadieni si-au pierdut viata in Afganistan, in timpul unor atentate. In provincia Khost, un atentator sinucigas, a ucis opt cetateni americani intr-o baza militara. Se pare ca victimele erau agenti ai serviciului american de spionaj CIA. Atacul a fost revendicat de talibani. Un purtator de cuvant al islamistilor a declarat ca atentatorul a fost ofiter al armatei afgane. Provincia Khost se invecineaza cu Pakistanul si este privita ca principala regiune de operatiuni a rebelilor avand legaturi cu reteaua al Qaida. Apoi, in apropiere de Kandahar, in sudul tarii, patru militari canadieni si o ziarista de aceeasi nationalitate, si-au pierdut viata dupa ce masina blindata in care se aflau a trecut peste o mina. Si acest atentat a fost revendicat de talibani care, in aceeasi regiune, in orasul Oruzgan, un bastion al islamistilor, au decapitat si sase spioni afgani, potrivit politiei locale.

Furtuni de zapada in SUA. Temperaturile scazute si furtunile de zapada foarte puternice au paralizat traficul in vestul Statelor Unite. Cele mai afectate de intemperii sunt statele Oklahoma, Kansas si Minnesota. Conform informatiilor din mass-media americane, 18 persoane si-au pierdut viata in accidentele rutiere cauzate de conditiile meteo nefavorabile. In Minneapolis peste 100 de zboruri au fost anulate, iar in Oklahoma si Houston, puternicele furtuni de zapada au produs haos pe soselele din regiune.

Liderul disidentei chineze, condamnat la 11 ani de inchisoare. Liderul disidentei chineze, Liu Xiaobo a fost gasit vinovat de ,,subversiune“ si condamnat la 11 ani de inchisoare de un tribunal din Beijing. Este cea mai mare pedeapsa pronuntata vreodata in China pentru o astfel de fapta, afirma militantii pentru drepturile omului. Printre capetele de acuzare a lui Liu Xiaobo, se numara ,,agitatia cu scopul caderii guvernului“. Avocatul disidentului chinez s-a declarat surprins de verdict. Liu Xiaobo este unul din autorii unui document intitulat ,,Charta 08“ in care se solicita mai multa democratie si respectarea drepturilor omului in China. Textul documentului a fost semnat de peste 10. 000 de persoane. Guvernul de la Beijing a avertizat organizatiile internationale pentru drepturile omului care ii iau apararea lui Xiaobo, sa nu se amestece in problemele interne ale Chinei.

Uniunea Europeana a criticat decizia condamnarii lui Xiaobo pe care a catalogat-o ca fiind ,,disproportionata“. Cancelarul german Angela Merkel si-a exprimat speranta ca verdictul va fi reanalizat. Sefa guvernului de la Berlin a mentionat totodata ca in pofida progreselor inregistrate de guvernul chinez in alte domenii, libertatea presei si dreptul la expresie continua sa fie restrictionate in China.

Armata israeliana a ucis sase palestinieni. Armata israeliana a ucis sase palestinieni in Cisiordania si in Fasia Gaza. In localitatea Nablus, militarii israelieni au impuscat trei adepti ai miscarii Fatah, a presedintelui Mahmud Abbas. In Fasia Gaza trei persoane au fost impuscate in timpul tentativei de a trece ilegal frontiera spre Israel. Incidentele sunt cele mai grave petrecute in ultimele luni. Armata israeliana ar fi ripostat astfel la un atac comis joi de palestinieni militanti in Cisiordania, in urma caruia a fost ucis un israelian.

Indonezia. Cutremur. Un cutremur puternic de 6,7 grade s-a produs in dreptul insulei Maluku. Seismologii nu au facut referiri la pagube materiale sau victime omenesti. Seismul survine exact in ziua in care Asia comemoreaza cele peste 220.000 de vieti omenesti secerate in 2004 de tsunamiul care a afectat si viata altor milioane de locuitori de pe tarmurile Oceanului Indian. Arhipelagul indonezian se situeaza pe asa zisa Centura de Foc a Pacificului, unde activitatea seismica este extrem de intensa datorita coliziunii placilor continentale.

Teheran. Proteste. Cel putin opt persoane, intre care nepotul liderului opozitiei, Mir Hossein Mousavi, au murit in timpul ciocnirilor de duminica de la Teheran intre manifestantii ostili presedintelui iranian si politie. Anuntul a fost facut de televiziunea publica de la Teheran. Anterior, adjunctul sefului politiei iraniene, Ahmad Reza Radan, confirmase moartea a cinci persoane. El a dezmintit ca aceste decese ar fi legate de represiunea fortelor de ordine. ,,Una dintre victime a murit cazand de pe un pod, alte doua au murit in accidente auto, iar una a fost ucisa de un glont. Cum politia nu a folosit arme de foc, acest din urma deces este suspect si este in curs o ancheta“. Pe de alta parte, el a spus ca peste 300 de persoane au fost arestate in timpul manifestatiilor de duminica si vor fi deferite justitiei. Casa Alba a condamnat duminica reprimarea violenta si nedreapta a civililor care incearca sa-si exercite drepturile universale in Iran. Statele Unite condamna ferm aceste violente, a declarat intr-un comunicat Mike Hammer, purtatorul de cuvant al Consiliului pentru Securitate Nationala.

Minte sanatoasa in corp sanatos. Leacuri naturale. Ginkgo biloba, de mai multi ani in USA, este recomandata pentru incetinirea declinului memoriei si a functiilor mentale cauzate de batranete. In urma cu un an insa, un studiu stiintific a aratat ca acesta planta nu are nici o calitate in a preveni dementa si Alzheimer’s disease. Mai recent cercetatorii au dorit sa afle daca Ginkgo are vreun efect pozitiv in a incetini sau opri deteriorarea memoriei sau daca poate imbunatati activitatea creierului la oamenii in varsta. Peste 3.000 de persoane cu o varsta intre 72 si 96 de ani au participat la un studiu pe o durata de sase ani. Pe perioada studiului, jumatate dintre participanti au luat zilnic o capsula de 120 mg de Ginkgo, iar jumatate au luat un placebo. Rezultatele au aratat: nici o diferenta intre cei care au luat Ginkgo si cei care au luat placebo. Studiul a fost condus de Steven T. DeKosky, M.D. vice presedinte la School of Medicine la University of Virginia, iar rezultatele studiului au fost publicate in numarul din luna decembrie al revistei Journal of the American Medical Association.

Doua extracte din plante recomandate ca alternativa la tratamentele hormonale pentru menopauza: Black cohosh (Cimicifuga racemosa) si Red clover (trifoiul rosu), s-au dovedit aproape la fel de folositoare ca si un placebo. (placebo este o pastila falsa, fara continut). Intr-un studiu condus de Dr. Stacie E. Geller, profesor de obstetrics and gynecology la University of Illinois, Chicago, s-a aratat ca femeile care au luat placebo s-au simtit mai bine decat cele care au luat Black cohosh sau Red clover. La studiu au participat 89 de femei cu simptome de menopauza, care au luat zilnic o doza de Black cohosh, Red clover, sau un placebo. Dupa un an, participantele care a luat Black cohosh au raportat 34% reducere in simptome, cele care au luat Red clover 57%, iar cele cu placebo au inregistrat reducerea cea mai semnificativa a simptomelor, 63%. Dr. Geller intr-un comentariu publicat saptamana trecuta in revista Menopause, nici nu incurajeaza, nici nu descurajeaza uzul acestor extracte naturale, subliniind faptul ca nu au fost inregistrate pana acum nici o reactie negativa sau toxica la aceste plante.

O fagaduinta pentru saptamana care ne sta in fata. ,,Te voi inalta Dumnezeule, Imparatul meu, si voi binecuvanta numele Tau in veci de veci“. Psalmul 145,1

Petre si Paul Gheorghe

Sursa: www.InterCer.net


Contor Accesări: 5227, Ultimul acces: 2024-03-24 01:09:36