Sfintiri de preoti la Roman - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sfințiri de preoți la Roman

[2005-06-28]
La Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, duminică, 26 iunie 2005, prin impunerea mâinilor Excelenței sale Aurel Percă, Episcop auxiliar de Iași, a avut loc hirotonirea întru preoție a șase frați franciscani conventuali. La Sfânta Liturghie au concelebrat circa 90 de preoți din țară și străinătate și au participat numeroase persoane consacrate și o mulțime considerabilă de credincioși, informează situl Diecezei de Iași, Ercis.ro, printr-un material semnat de pr. Antonel-Aurel Ilieș.

În predica sa, Preasfințitul Aurel Percă a subliniat grija pe care Cristos, bunul păstor, o are de Biserica sa pentru care, neîncetat, alege și cheamă noi păstori. Citând apoi Scrisoarea Sfântului Părinte Papa Ioan Paul al II-lea, de vie amintire, adresată preoților în Joia Sfântă, Ziua Preoției, Preasfințitul a evidențiat mai multe aspecte importante ale preoției subliniind faptul că "preoția este un dar și un mister"; un dar al lui Dumnezeu, pentru care trebuie mereu să-i fim recunoscători, dar și un mister pe care nu-l vom putea înțelege niciodată cu mintea noastră omenească". De asemenea, Preasfințitul a subliniat faptul că preotul este un "alt Cristos" - "alter Christus" - mai ales prin misiunea sa sacramentală, iar apoi preotul, la ridicarea hostiei consacrate, în timpul sfintei Liturghii, are privilegiul de a rosti și însuși cuvintele lui Cristos: "Acesta este trupul meu". În fața acestui mare "dar și mister", atât preotul cât și poporul lui Dumnezeu nu poate să aibă decât sentimente de mulțumire, să îngenuncheze înaintea Domnului și să-i mulțumească.

În încheiere, Preasfințitul Aurel Percă a felicitat neoprezbiterii, familiile lor și provincia franciscană și în numele Excelenței sale Petru Gherghel, episcop de Iași, cerând celor prezenți, și nu numai, să se roage pentru preoții nou sfințiți. Iată și numele noilor preoți: Cristian-George Cherecheș, Sebastian Cochior, Cristian Dumea, Cristinel Farțadi, Adrian Magdici, Cristinel Sociu.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 792, Ultimul acces: 2018-04-22 09:49:19