IPS Daniel la un congres stiintific international despre Sf. Pavel - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

IPS Daniel la un congres științific internațional despre Sf. Pavel

[2005-06-27]
IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, participa în aceste zile la cea de-a XI- a ediție a Congresului Științific Internațional intitulat "Biserica și Societatea, conform Sfântului Apostol Pavel", a informat ieri Radio Trinitas. La acest congres care a debutat duminică la Veria, în Grecia, sunt invitați reprezentanți ai tuturor Bisericilor Ortodoxe. "Congresul are în vedere reliefarea activității pastorale și misionare a Sfântului Apostol Pavel, legătura dintre Biserică și Societate, contribuția pe care Sfântul Apostol Pavel a avut-o pentru întreaga Europă, în ceea ce privește viața spirituală dar și socială a Bisericii", a precizat pr. Petru Sidoreac, corespondent Radio Trinitas in Grecia.

Ieri, "în prima parte a congresului, a fost rostit un cuvânt de bun venit din partea organizatorilor, precum și mesajele din partea Patriarhiilor prezente. Înainte de deschiderea congresului, în această dimineață, toți Arhiereii au participat la Slujba Sfintei Liturghii, după care s-a pus piatra de temelie a unui centru pastoral-cultural ce va fi dedicat Sf. Apostol Pavel. De asemenea centrul respectiv este dedicat și memoriei unui grup de copii care au căzut victime într-un accident în urma cu câțiva ani, aici în regiunea Veriei." La simpozionul de la Veria, IPS Daniel este reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române, fiind delegat de Patriarhul Teoctist. În ședința de ieri, IPS Daniel a citit mesajul transmis de PF Teoctist tuturor participanților la congres.

IPS Mitropolit Daniel urmează să susțină în această seară o alocuțiune despre Sfinții Apostoli Petru și Pavel, intitulată "Apostoli și Martiri în Europa". De asemenea, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei va participa pe 29 iunie, de Sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, la hramul Catedralei Mitropolitane din Veria, unde se află o parte din moaștele Sf. Pavel.

Sursa: www.MMB.ro


Contor Accesări: 642, Ultimul acces: 2018-05-04 02:14:20