PS Ioan Casian: Adormirea Maicii Domnului ne aminteste vocatia vietii vesnice la care este chemat omul - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PS Ioan Casian: Adormirea Maicii Domnului ne amintește vocația vieții veșnice la care este chemat omul

[2017-08-17]
de Sorin Ionițe

Aceste cuvinte le-a adresat Episcopul Ortodox Român al Canadei credincioșilor prezenți în Catedrala Sfântul Gheorghe din Saint-Hubert, Montreal.
Preasfințitul Părinte Ioan Casian a oficiat Sfânta Liturghie în ziua Adormirii Maicii Domnului în comunitatea românească păstorită de Pr. Daniel Sandu.
În cuvântul de învățătură rostit în 15 august 2017, ierarhul a subliniat faptul că Adormirea Maicii Domnului este ultima dintre sărbătorile împărătești ale anului bisericesc. Ea ne aduce aminte de vocația vieții veșnice la care omul este chemat.
Preasfinția sa a explicat că icoana Adormirii Maicii Domnului reflectă trecerea noastră la cele veșnice.
În icoana Adormirii Maicii Domnului întreaga creație – Apostolii, Ierarhii, Sfinții, îngerii – contemplă evenimentul, împreună cu Creatorul care primește sufletul Sfintei Fecioare. La fel, pentru fiecare creștin care își încheie viața aici pe pământ cerurile se deschid și întreaga biserică văzută și nevăzută se bucură petrecându-l către Dumnezeu, a spus PS Ioan Casian.
La finalul slujbei Preasfinția Sa i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți și a discutat aspecte spirituale.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 568, Ultimul acces: 2024-04-15 07:47:27