Au inceput manifestarile festive prilejuite de implinirea a 81 ani de la infiintarea Muzeului Satului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Au început manifestările festive prilejuite de împlinirea a 81 ani de la înființarea Muzeului Satului

[2017-05-18]
de Sorin Ionițe

Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti a împlinit ieri 81 de ani de la înființare. Cu acest prilej, timp de cinci zile, în perioada 17 – 21 mai, au loc mai multe manifestări culturale.
Festivitățile au debutat în 17 mai 2017 printr-un program artistic ce a inclus un concert de muzică corală, prezentări de carte, târg al meșterilor populari, ateliere interactive de creație meșteșugărească, ș.a.
Laura Popoiu, Managerul Muzeului Național al Satului, a spus că un bilanț al acestei instituții poate fi făcut la modul superlativ.
Este o instituție vizitată de cinci sute mii de oameni anual, în afară de turiștii străini, și este cunoscută pe plan internațional, atât în domeniul de specialitate, cât și în afara lui, a subliniat Laura Popoiu, conform Trinitas TV.
Delegatul Patriarhiei Române, Ciprian Olinici, Directorul Trinitas TV, a evidențiat colaborarea dintre cele două instituții de-a lungul timpului.
Ciprian Olinici a făcut referire la logo-ul Muzeului Satului, care are o biserică în centru, conform topografiei satului românesc, și a subliniat caracterul Bisericii de valoare istorică națională.
În ziua sărbătorii Sfinților Împărați Constantin și Elena, 21 mai 2017, la Biserica de lemn din Turea (aflată în Muzeul Satului) va fi oficiată Sfânta Liturghie, urmată de o expoziție de icoane realizate de elevii Școlii de Muzică și Arte Plastice nr. 3, București.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 653, Ultimul acces: 2024-03-16 16:46:01