PS Sofronie s-a intalnit cu directorii unitatilor de invatamant din Oradea si cu profesorii de religie din Bihor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PS Sofronie s-a întâlnit cu directorii unităților de învățământ din Oradea și cu profesorii de religie din Bihor

[2017-05-18]
de Sorin Ionițe

Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, s-a întâlnit ieri cu directorii unităților de învățământ din Oradea și cu profesorii de religie ortodoxă din județul Bihor.
Întrunirea din 17 mai 2017 a avut loc în Paraclisul Centrului Eparhial Sfinții Ierarhi Mărturisitori Ilie Iorest, Sava Brancovici și Simion Ștefan, informează site-ul oficial al Episcopiei Oradiei.
În cuvântul rostit cu acest prilej, PS Sofronie a subliniat importanța parteneriatului dintre Episcopia Oradiei și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, respectiv dintre parohiile și școlile din județ.
Este nevoie de o intensificare a colaborării dintre Biserică, Școală și familie, stâlpii principali pe care se zidește o societate, pentru protejarea, promovarea și transmiterea identității noastre culturale, naționale și spirituale către tinerele generații, a spus Preasfinția Sa.
În continuare, cei prezenți au vizitat Muzeul Episcopiei Oradiei, având ca ghid pe ierarhul locului.
La final, Chiriarhul a oferit pentru bibliotecile și cabinetele de Religie ale unităților de învățământ din Bihor, cărți apărute la Editura Episcop Nicolae Popovici a Episcopiei Oradiei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 687, Ultimul acces: 2024-04-17 08:53:19