Mars pentru viata, pe ploaie, cu prezenta obligatorie la Constanta. Participantii au folosit indemnul „#Rezist”. IPS Teodosie, despre obligativitatea profesorilor de religie de a participa la mars: Noi chemam si Mantuitorul cheama (romanialibera.ro) - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Marș pentru viață, pe ploaie, cu prezență obligatorie la Constanța. Participanții au folosit îndemnul „#Rezist”. IPS Teodosie, despre obligativitatea profesorilor de religie de a participa la marș: Noi chemăm și Mântuitorul cheamă (romanialibera.ro)

[2017-03-27]
Câteva sute de persoane au ieșit în stradă, pe ploaie, în Constanța, la „Marșul pentru viaț㔠organizat la inițiativa Asociației „Simplu-Provita”. Prezența profesorilor de religie și a preoților a fost obligatorie, potrivit unor documente transmise de Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie.
Cadrele didactice au obligația să afișeze materialele primite de la Arhiepiscopia Tomisului în școlile în care predau și să informeze colegii, elevii și părinții acestora despre evenimentul care susține „valorile familiei creștine tradiționale”.
Înainte de plecarea în marș, participanții au rostit „Tatăl Nostru”, pe treptele catedralei ortodoxe. S-au oprit apoi în piața Ovidiu, dar și la biserica greacă, unde au interpretat mai multe cântece bisericești. La marș au participat și copii minori, unii chiar în cărucioare.
ecut și prin curtea spitalului județean. Oamenii au folosit chiar îndemnul #Rezist, cunoscut de la protestele îndreptate împotriva Ordonanței 13. „#Rezist și dincolo de timp, deci exist/Îndrăzenște, vino la biserică”, scria pe o pancartă.
Alte mesaje afișate au fost: „România plânge pruncii avortați”, „Ceea ce vă spune EL, faceți”, „Adevărații părinți nasc copii, adevărații doctori nasc copii”, „Cu fiecare copil, un înger vine pe lume”. IPS Teodosie nu a participat de la începutul evenimentului, dar s-a alăturat coloanei pe parcurs.
”Trebuie să arătăm că viața este suprema valoare pe care noi o avem. De fapt, toți trebuie să avem sentimentul de a apăra viața. Cel mai răspândit păcat și cel mai mare rău care s-a petrecut de când suntem liberi este tocmai această pruncucidere care este păcatul cel mai greu, să ucizi pe cel care nu se poate apăra”, a spus IPS Teodosie. Acesta a afirmat că obligația de participare la marș, despre care se vorbea în actele oficiale emise de Arhiepiscopie, este una morală. ”Noi chemăm și Mântuitorul cheamă, noi am chemat și nu are niciunul obligația, datoria morală a oricărui profesor de religie este să apere valorile creștine. Sigur acesta a fost sensul, nu de obligație. Nimic din ce este obligat sau forțat nu are valoare morală. (...) Nu e niciun scandal, e o neînțelegere. A fost o recomandare către profesorii de religie, eu nu am vazut-o înainte, nu am semnat-o eu, dacă o vedeam corectam termenii. Nu vor mai pleca adrese fără să le văd”, a spus acesta. Teodosie a fost întrebat și dacă măsurile contraceptive sunt o variantă pentru reducerea avorturilor. ”Discutăm duhovnicește, făcând alternativa între viața naturală și oprirea vieții. Cu măsurile contraceptive cine poate fi de acord, sunt un păcat. Cine împiedică zămislirea oprește viața, nu este cuvântul meu, ci al Sfinților Părinți, pe care l-a preluat biserica”, a declarat ierarhul. Mai mult, acesta a afitma că nu este acord cu avortul nici în cazul descoperirii unor malformații. ”Nicio viață nu poate fi oprită. Am întâlnit mulți copii care au handicap și trăiesc o bucurie. Am întâlnit o persoană cu handicap de 50 de ani, care stătea la pat tot timpul și citea, nu putea să meargă, dar se bucura pentru că avea pe Dumnezeu în suflet”, a spus Teodosie.
IPS Teodosie, pe numele său real (de mirean) Macedon Petrescu, provine dintr-o familie cu 17 copii.
Autor: Cristian Hagi

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 571, Ultimul acces: 2024-03-25 22:44:19