Mitropolitul Olteniei: Sa-l rugam pe Sf. Antonie cel Mare sa ne fie rugator si mijlocitor inaintea lui Dumnezeu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mitropolitul Olteniei: Să-l rugăm pe Sf. Antonie cel Mare să ne fie rugător și mijlocitor înaintea lui Dumnezeu

[2017-01-18]
de Sorin Ionițe

Mănăstirea Cârcea din județul Dolj și-a sărbătorit marți, 17 ianuarie 2017, ocrotitorul: pe Sfântul Antonie cel Mare. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de clerici, în prezența a numeroși credincioși.
În cadrul slujbei a fost oficiată hirotonia în preot a diaconului Alexandru Enache, pe seama Parohiei Mârșani-Popești, Protoieria Craiova Sud, ne-a precizat Pr. Gheorghe Cioiu.
După Sfânta Liturghie, ierarhul a vorbit despre modelul de urmat al vieții Sfântului Antonie cel Mare.
Sfântul Cuvios Antonie este un model pe care trebuie să-l urmăm și ori de câte ori înălțăm rugăciuni și privim către el Îl privim pe Însuși Mântuitorul Iisus Hristos, căci așa cum spune psalmistul, «minunat este Dumnezeu întru sfinții Lui». De aceea, se cuvine să-l rugăm pe Sfântul Antonie să ne fie rugător și mijlocitor înaintea lui Dumnezeu, să ne ajute să biruim toate necazurile și greutățile acestei vieți, pentru a ajunge în Împărăția Tatălui ceresc, a încheiat Părintele Mitropolit.
La final, a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru ctitorii Mănăstirii.
***
Așezământul monahal de la Cârcea, închinat Sfântului Antonie cel Mare și praznicului Intrarea Maicii Domnului în Biserică, se află situat la circa zece kilometri de municipiul Craiova. Piatra de temelie a fost pusă în anul 1957, dar locașul a fost sfințit abia în anul 1992 de către Mitropolitul Olteniei Nestor Vornicescu. Astăzi funcționează ca mănăstire de maici, obștea fiind condusă de monahia Eleonora Cristofir.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2838, Ultimul acces: 2024-04-14 13:23:01