Catolicosul Karekin l-a salutat pe Papa Francisc in Gyumri - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Catolicosul Karekin l-a salutat pe Papa Francisc în Gyumri

[2016-06-25]
Papa Francisc a celebrat astăzi Sfânta Liturghie în orașul armean Gyumri, în a doua zi a vizitei sale apostolice în această națiune fostă sovietică. La începutul Liturghiei, Sanctitatea Sa Karekin al II-lea, Catolicosul tuturor armenilor, l-a primit pe Pontif, mulțumind Bisericii Catolice care "a dat o mână de ajutor din iubire frățească victimelor" devastatorului cutremur din 1988 din Armenia, care a ucis 25.000 de persoane și a lăsat sute de mii de persoane fără locuințe.
Catolicosul a subliniat cu mândrie că "Gyumri este unul dintre acele orașe istorice ale Armeniei unde valorile creștine vechi de secole au înflorit, unde istoria și cultura poporului nostru și spiritul de generozitate s-au modelat armonios. Oamenii din Gyumri se disting în mod particular pentru credința lor și pentru iubirea purtată Bisericii." A amintit că în anii regimului sovietic, bisericile au fost distruse sau închise în Armenia, și "doar rezistența energică a oamenilor noștri a făcut ca biserica mamă și alte câteva biserici să rămână deschise". Biserica Preasfintei Mamei a lui Dumnezeu a devenit locul de rugăciune pentru toți creștinii din regiune, fie ei apostolici armeni, catolici sau ortodocși.
"Aducând mulțumire Domnului pentru această binecuvântată zi de unitate în rugăciune, în Gyumri, împreună cu iubitul frate Papa Francisc, vă aducem apelul și dorința ca prin pași fermi în credință, iubire frățească și speranță, să dați mărturie în această lume de porunca lui Cristos: 'Vă dau o poruncă nouă: să vă iubiți unii pe alții. Așa cum eu v-am iubit, așa să vă iubiți unul pe altul' (Ioan 13,34)." După ce a mulțumit diverșilor prelați prezenți la eveniment, Catolicosul a încheiat: "Sanctitatea Voastră, frate drag în Cristos, vizita Dvs în Gyumri este o înnoire spirituală pentru credincioșii regiunii Shirak, și va fi mereu pomenită cu căldură și iubire. Din nou, cu inima plină de bucurie, reafirmăm că vizita Dvs este o nouă mărturie a relațiilor fraterne dintre Bisericile noastre. Fie ca Dumnezeu să țină fraternitatea noastră și să facă rodnică actuala colaborare dintre Bisericile noastre. În vecii vecilor. Amin."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 500, Ultimul acces: 2024-03-27 09:48:42