Copiii de nota 10 invata la lumina lumanarii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Copiii de nota 10 învață la lumina lumânării

[2014-10-20]
Dragi prieteni,

Acum aproape patru luni am cunoscut o familie deosebită. Mama și cei patru copii locuiesc undeva în judetul Botoșani. Tatăl din pacate ispășește o pedeapsă privativa de libertate. Admir la această familie demnitatea. In ciuda faptului că trăiesc doar din alocația copiilor, ( și nu este deloc ușor), atâtDSCF1522 mama cât și fetele muncesc cu ziua prin sat ca să-și poată câștiga o bucată de pâine. Acum două săptămâni, ajungând în vizită la ei cu ceva alimente și fructe, Mădălina, fata cea mare avea ochiul drept foarte umflat. Am întrebat-o cine a lovit-o sau care este cauza și mi-a povestit cum, în ziua precedentă fusese la săpat în grădina unui vecin iar o albina a venit și...intuiți ce s-a întâmplat.

Poate vă întrebati ce rost au aceste rânduri pentru că și voi cunoașteți astfel de familii. Ce m-a frapat este rezultatul fetelor la învățătură. Vedeți și voi, mediile generale peste 9.50. Sigur, mai sunt și alti copii cu astfel de medii nu-i așa? Ei bine, vreau să vă spun că aceste medii ( pe deplin meritate pentru că am discutat cu diriginții fetelor – Madalina face naveta la oraș pentru ca este in clasa a XII-a si din alocația ei nu are cu ce-și plati abonamentul la autobuz) sunt obținute prin pregătirea temelor și învățare la lumina lumânărilor. Da, această familie nu are curent electric. Să muncești cu ziua alături de mama ta și să înveți apoi seara, la lumina lumânărilor, să obții media generală peste 9.50 pentru a ajunge să trăiești altfel decât trăiești acum, este ceva. Pentru că am fost motivat de dorința acestor fete de a urma o facultate, am decis să vă scriu și vouă aceste rânduri pentru a vă provoca la împreună simțire. Ce ar fi dacă, din puținul pe care îl avem fiecare dintre noi acasă am pune mână de la mână pentru a conecta la rețeaua de curent electric căsuța acestor fete? Cum ar fi ca peste ani, cine știe în ce împrejurări să ne reântâlnim cu ele în vreun cabinet medical sau birou și să ne mulțumească pentru că la nevoie le-am fost aproape și le-am întins o mână de ajutor? Știu că nu mulțumirile lor le așteptați. Știu și văd cum Dumnezeu le poartă de grijă, dar nu ați fi bucuroși ca Dumnezeu să se folosească și de voi în această situație?

Pentru mai multe informații vă stau oricând la dispoziție pe adresa de mail yo8cyn@yahoo.com sau 0742 200350.

Mihai Enea

Director SUP Moldova

Sursa: www.InterCer.net


Contor Accesări: 624, Ultimul acces: 2024-04-05 11:44:02