Pelerini nemteni pe urmele sfintilor din Asia Mica - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Pelerini nemțeni pe urmele sfinților din Asia Mică

[2014-09-19]
Protopopiatul Piatra Neamț a organizat de curând, prin Centrul de pelerinaj „Sfânta Parascheva“ al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, un pelerinaj în Turcia, în trei regiuni foarte importante pentru spiritualitatea ortodoxă: Constantinopol (Istanbul), Cappadocia și Efes. Cei 44 de pelerini (preoți, preotese și credincioși) au fost însoțiți în călătoria lor de pr. Valentin Tofan, protopopul Protoieriei Piatra Neamț, și au vizitat mai multe localități biblice, mănăstiri și obiective religioase, informeaz㠓Ziarul Lumina”.
„Am trăit o mare bucurie duhovnicească pentru faptul că am avut posibilitatea să pășim în Biserica Înțelepciunii divine «Sfânta Sofia» din Constantinopol; în biserica din Vlaherne, în care Acoperământul Maicii Domnului i-a îmbrățișat pe cei îngenuncheați la rugăciune; în biserica în care Dumnezeu ne-a descoperit-o pe Maica Domnului ca fiind «Izvorul Tămăduirilor»; în Biserica «Sfânta Muceniță Paraschevi», ctitorită de voievodul care și-a iubit credința și neamul până la sacrificiul suprem, Sfântul Constantin Brâncoveanu, de la al cărui martiriu s-au împlinit anul acesta 300 de ani. De asemenea, am vizitat și Cappadocia, orașul în care s-au născut mulți dintre prietenii lui Dumnezeu, care au așezat în scris adevăruri fundamentale ale credinței noastre, adevăruri născute din aspră nevoință și luminate de căldura Duhului Sfânt, Sfinții Vasile cel Mare, Grigorie din Nazianz (Teologul) și Grigorie din Nyssa, acesta din urmă, frate al Sfântului Vasile. În toate bisericile în care am intrat și ne-am rugat se mai simte și se respiră încă aer dumnezeiesc. Totodată, am vizitat Efesul, unde ne-am învrednicit să poposim la Casa Maicii Domnului. Toate acestea sunt motive suficiente pentru noi să îi mulțumim lui Dumnezeu și să Îl mărturisim pe El cu toată dragostea de care suntem capabili noi, oamenii“, ne-a spus pr. protopop Valentin Tofan. În toate bisericile și mănăstirile în care au intrat și s-au rugat, pelerinii nemțeni au purtat costume populare românești.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 502, Ultimul acces: 2024-03-19 13:46:01