Sarbatoarea Invierii Domnului la Ramnicu Valcea - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sărbătoarea Învierii Domnului la Râmnicu Vâlcea

[2014-04-20]
La Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea, pe un podium amenajat în aer liber, în noaptea de 19 spre 20 aprilie 2014, slujba de Înviere a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, împreună cu soborul de preoți și diaconi al Catedralei Arhiepiscopale.
Răspunsurile la strană au fost date de către Corala “Sfântul Antim Ivireanul” a Catedralei Arhiepiscopale, condusă de Prof. Marian Cristi Stroe, potrivit arhiram.ro.
În cadrul slujbei de Înviere, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a rostit un cuvânt făcând referire la Învierea Mântuitorului din morți dar și la învierea noastră.
Credincioșii care, din binecuvântate pricini, nu au putut participa la Slujba de Înviere, au avut bucuria de a o viziona în transmisiune directă la postul de televiziune Vâlcea 1.
Slujba de Înviere este unul dintre cele mai așteptate momente pentru toți oamenii, Învierea lui Hristos fiind temelia credinței noastre. De Înviere credincioșii vin cu toții la Sfânta Biserică pentru a lua Lumină din Lumina lui Hristos. Anul acesta, credincioșii vâlceni au avut marea bucurie de a primi lumină din Lumina Sfântă care se aprinde în fiecare an, de Paște, la Mormântul Domnului nostru Iisus de la Ierusalim.
La această sfântă slujbă săvârșită în fața Catedralei Arhiepiscopale au participat numeroși credincioși din municipiul Râmnicu Vâlcea și din împrejurimi, precum și reprezentanți ai oficialităților de stat locale și centrale.
Și anul acesta Sfânta Lumină a fost adusă și în Arhiepiscopia Râmnicului spre binecuvântarea și bucuria sufletească a credincioșilor vâlceni.
Lumina Sfântă a fost oferită în deschiderea slujbei de Înviere, la ora 24.00, de către Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, clerului și credincioșilor prezenți la Catedrala Arhiepiscopal㠓Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea. Sfânta Lumină a fost trimisă și la parohiile și mănăstirile din Arhiepiscopia Râmnicului.
Sărbătoarea Învierii Mântuitorului a continuat cu oficierea în Catedrala Arhiepiscopală a Sfintei Liturghii a Sfântului Ioan Gură de Aur.
Învierea Domnului este cea mai mare sărbătoare a creștinilor ortodocși pe care o numim în cântările Bisericii sărbătoare a sărbătorilor.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 540, Ultimul acces: 2024-03-26 11:18:34