Intalnirea Eparhiala a Copiilor: Isuse, cu bucurie am venit! - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Întâlnirea Eparhială a Copiilor: Isuse, cu bucurie am venit!

[2012-06-14]
Sâmbătă, 9 iunie 2012, la Dej, s-a desfășurat ediția a VI-a a Sărbătorii Copilăriei - Întâlnirea Copiilor din Eparhia Greco-Catolică de Cluj-Gherla. Tema întâlnirii, "Isuse, cu bucurie am venit!", "a răspuns îndemnului Sfântului Părinte Benedict al XVI-lea de a educa tinerele generații la descoperirea și trăirea adevăratei bucurii", citim în relatarea de pe Cluj.ASTRU.ro. Evenimentul a fost organizat de către Departamentul pentru Tineret al Episcopiei de Cluj-Gherla și Asociația Tineretului Român Unit - ASTRU Cluj, în colaborare cu Protopopiatul Dej, și a fost găzduit de parohia greco-catolică Sf. Anton de Padova din Dej. Sfânta Liturghie a fost celebrată de PS Florentin Crihălmeanu, Episcop eparhial, alături de cei 38 de preoți care au fost prezenți.
Au participat de asemenea peste 450 de copii din 32 de parohii și 5 grupuri, însoțiți de peste 60 de adulți și 62 de tineri animatori și voluntari. Pe lângă aceștia au mai fost prezenți și numeroși credincioși din parohiile orașului Dej. Animatorii i-au întâmpinat pe copiii sosiți încă de la primele ore ale dimineții cu baloane colorate și muzică. Într-o atmosferă plină de culoare a fost primit și Preasfințitul Florentin. La începutul Sfintei Liturghii, el i-a salutat pe toți cei prezenți, în mod special pe copii. Cuvântul de învățătură al Preasfințitului a fost un dialog cu copiii, în cadrul căruia a subliniat faptul că bucuria se înmulțește dacă e împărtășită cu cei dragi și a amintit copiilor că bucuria adevărată vine de la Dumnezeu.
După-amiază, programul a continuat cu Festivalul copiilor, animat de trupa de clovni din cadrul ASTRU Cluj. După un program de bansuri și glume, copiii au fost invitați să descopere jocurile pregătite special pentru ei la cele peste 20 de standuri. La aceste momente a participat și PS Florentin, care s-a bucurat alături de copiii prezenți în jurul său în număr mare. Programul zilei s-a încheiat cu înmânarea Icoanei Copiilor celor din Protopopiatul Gherla, care va găzdui întâlnirea în 2013, și cu înmânarea diplomelor de participare fiecărei parohii prezente la întâlnire. La ora 16 s-a încheiat Festivalul din cadrul Sărbătorii Copilăriei, toți cei mici plecând spre parohiile lor.
(Sursa: vedeți aici)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 185, Ultimul acces: 2018-04-02 07:52:08