Administrarea Mirului in parohia "Sf. Anton de Padova" din Iasi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Administrarea Mirului în parohia "Sf. Anton de Padova" din Iași

[2012-05-30]
Un număr de 86 de copii și de tineri au primit Sacramentul Mirului în parohia "Sfântul Anton de Padova" din Iași în cadrul Sfintei Liturghii celebrată de PS Aurel Percă în ziua de 26 mai 2012. Liturghia a început la ora 18 și a fost celebrată de Episcopul auxiliar de Iași, împreună cu pr. decan Iosif Dorcu, pr. paroh Alois Farțadi, pr. vicar Ionuț-Eremia Imbrișcă, pr. colaborator Florin-Petru Sescu și alți preoți din Iași.
Copiii și tinerii împreună cu cateheții și preoții din parohie s-au pregătit timp de șapte luni pentru această mare sărbătoare, citim în materialul semnat de Andreea Gheț pe Ercis.ro. Episcopul a fost așteptat cu flori, iar la procesiunea până în biserică s-a cântat, invocându-l pe Duhul Sfânt să coboare asupra tuturor. Candidații pentru Sacramentul Mirului s-au pregătit și au citit lecturi și rugăciunea credincioșilor. Ca semn de mulțumire pentru darurile primite de la Duhul Sfânt, la ofertoriu, o parte dintre cei miruiți au adus în fața altarului câteva daruri frumoase, printre care o colivie cu șapte porumbei și un tablou mare cu fotografiile fiecărui candidat la Sacramentul Mirului.
În timpul Sfintei Liturghii s-au cântat cântece în cinstea Duhului Sfânt, dar și în cinstea Sfintei Fecioare Maria, fiind în luna mai, lună închinată preacuratei Fecioare Maria. PS Aurel Percă a vorbit la predică despre cele șapte daruri ale Duhului Sfânt, dar și despre locul în care Dumnezeu a încurcat limbile oamenilor, loc numit Babel. Apoi i-a întrebat pe copiii cine este Duhul Sfânt, care sunt cele șapte daruri ale Duhului Sfânt, dacă l-au mai primit pe Duhul Sfânt vreodată. Copiii și tinerii au răspuns corect, fiind pregătiți cu câteva luni înainte așa cum apostolii au fost pregătiți să îl primească pe Duhul Sfânt de către Isus în cele 40 de zile cât a stat printre ei până la coborârea Duhului sub formă de limbi de foc.
Momentul culminant și plin de emoții atât pentru cei care urmau să primească Mirul, dar și pentru nași a fost momentul în care PS Aurel Percă i-a uns cu Sfânta Crismă. Prin dobândirea Duhului Sfânt devenim martori ai lui Cristos și astfel putem să mărturisim cu tărie credința creștinească, se amintește în materialul citat. Acest lucru i-a îndemnat și Preasfințitul pe cei miruiți, încurajându-i să mărturisească celor din jur bucuria trăită astăzi și de acum în colo. La sfârșitul Sfintei Liturghii au urmat mulțumirile, binecuvântarea acordată de Preasfințitul Aurel Percă și poza de final. Miruiții s-au întors spre casele lor cu o amintire de la Preasfințitul, cu o amintire din partea parohiei și cu bucurie în suflete.
(Sursa: ERCIS.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 152, Ultimul acces: 2018-05-04 21:02:37