Multi tineri la primul Mars pentru Viata din Roma - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mulți tineri la primul Marș pentru Viață din Roma

[2012-05-15]
Aproape 7.000 de susținători pro-life au participat duminică, 13 mai 2012, la primul Marș pentru Viață din orașul Roma, de la Colosseum la Piața San Pietro. "Nu am mai văzut niciodată așa ceva în Roma, capitala creștinismului, orașul Papei, orașul spre care privesc toți catolicii din lume", a spus despre eveniment co-organizatorul marșului, Juan Miguel Montes. Cardinalul american Raymond L. Burke a condus un grup de preoți în marș, și a declarat că acesta i-a adus aminte de "atât de multe marșuri" în America. "Ele au o funcție foarte importantă: în primul rând a da mărturie în întreaga țară despre demnitatea inviolabilă a vieții umane, și în al doilea rând a trezi conștiințele față de ceea ce se întâmplă".
Marșul a fost al doilea Marș pentru Viață anual din Italia, cel din 2011 ținându-se în orașul nordic Desenzano. Inițiativa din acest an a reunit oficial 150 de asociații și un amestec pitoresc de vârste și naționalități. Pe lângă o puternică prezență americană, nucleului italian i s-au alăturat germani, francezi și maghiari. Cu steaguri enorme în mâini, o delegație poloneză a încheiat șirul de aproape 1 km de participanți la marș. Și budiștii tibetani s-au alăturat pentru a protesta împotriva avorturilor forțate din țara lor. "Am văzut aici faptul că există tot mai mulți tineri în favoarea vieții", a declarat co-organizatorul Montes, reprezentant al grupului Voglio Vivere (Vreau să trăiesc). El a estimat vârsta medie a participanților "mult sub 40 de ani". "Este generația care ar trebui să fie pro-avort datorită educației și culturii. În realitate, este anti-avort și exprimă acest lucru în ocazii ca aceasta".
Marșul a fost doar parte a activităților din acest weekend din Roma. Cu o zi înainte, Ateneul Pontifical Regina Apostolorum a găzduit un congres de o zi cu tema "Cine salvează o viață, salvează lumea întreagă". După congres, Cardinalul Burke a condus o adorație euharistică la Bazilica Santa Maria Maggiore. Președintele la Famiglia Domani (Familia Mâine), prof. Roberto De Mattei, a declarat că marșul a fost "foarte important" deoarece "este pentru prima dată în Italia când se organizează o manifestație atât de importantă pentru viață și împotriva avortului" de la aprobarea legii avortului în 1978, cel puțin cinci milioane de avorturi făcându-se de atunci încoace în Italia. Un reprezentant al asociației italiene Con Cristo per la Vita (Cu Cristos pentru viață) a declarat că împreună cu alți membri ai asociației, conduce săptămânal rugăciuni în fața la 50 de clinici de avort din întreaga țară. "În Europa se spune că avortul este 'o realizare socială'. Este de fapt cea mai mare rușine a ei. Salut cu bucurie genul acesta de proteste. Să facem tot ce putem pentru a da mărturie despre viață, pentru a da un viitor Italiei și Europei".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 134, Ultimul acces: 2018-05-04 23:40:24