30 de rabini au ascultat un concert al Caii Neocatecumenale - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

30 de rabini au ascultat un concert al Căii Neocatecumenale

[2012-05-15]
Marțea trecută, 8 mai, Orchestra și Corul Căii Neocatecumenale au oferit în prestigioasa Avery Fisher Hall din New York un concert intitulat "Un omagiu simfonic de rugăciune pentru victimele Holocaustului". Concertul a îmbinat ascultarea Cuvântului lui Dumnezeu cu muzica, citindu-se din Iezechiel și din Evanghelia după Luca, pe fundal fiind simfonia "Suferința inocentului". În audiență s-au aflat peste 3.000 de persoane, majoritatea evrei, dintre care 30 de rabini, dar și 12 Episcopi și autorități civile. De asemenea au participat numeroși supraviețuitori ai Holocaustului.
"Suferința inocentului" a fost compusă de Kiko Arguello, inițiatorul Căii Neocatecumenale, fiind interpretată de un cor și o orchestră cu 180 de profesioniști din această mișcare. Compoziția muzicală s-a născut în fața "realității scandalului atâtor inocenți care astăzi duc păcatele altora", a spus Arguello pentru agenția Zenit. A fost creată "având ca punct de referință profeția lui Simeon pentru Fecioara Maria: o sabie îți va străpunge sufletul la vederea morții Fiului tău pe cruce". Celebrarea catehetico-simfonică organizată de Calea Neocatecumenală este una dintre noile inițiative care urmăresc construirea de punți între catolici și evrei. Spectacole similare au fost organizate la Madrid, Paris, Galileea, Betleem și Ierusalim, acum urmând să fie repetat în câteva orașe mari din Statele Unite ale Americii.
Concertul din Avery Fisher Hall a început cu salutul celor mai importanți rabini din New York: Greenberg și Rosenbaum. Arguello a fost prezentat de David Rosen, rabin și director al Comitetului Evreiesc American, consilier cu afacerile interreligioase ale Marelui Rabinat de Ierusalim și responsabil pentru relațiile cu Sfântul Scaun. La rândul său, Arguello a explicat originile simfoniei. Unul dintre momentele cele mai intense ale serii a fost interpretarea rugăciunii Shema Israel, mulți din audiență izbucnind în lacrimi. Celebrarea s-a încheiat cu intervenția unui cor evreiesc prestigios și cu o rugăciune în memoria victimelor Holocaustului.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 178, Ultimul acces: 2018-02-23 20:20:25