Sfintirea casei Congregatiei "Fiicele Sfantului Francisc" din Satu Nou - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sfințirea casei Congregației "Fiicele Sfântului Francisc" din Satu Nou

[2012-05-14]
Ziua de sâmbătă, 12 mai 2012, a marcat istoria comunității credincioșilor din Satu Nou, județul Bacău, prin sfințirea casei surorilor din Congregația "Fiicele Sfântului Francisc". Carisma acestor surori, citim pe Ercis.ro, este îngrijirea creștină și umană a bătrânilor, demarând proiectul la îndemnul Preasfințitului Petru Gherghel și în urma sugestiei pr. Ubaldo Oliviero, OFMCap., și a voinței pr. Serafim Romila, parohul din Satu Nou.
Casa a fost construită de surorile congregației, cu mari eforturi din țară și din străinătate. La evenimentul sfințirii și inaugurării casei au participat pr. Alois Fechet, vicar episcopal și responsabil cu viața consacrată pe teritoriul Diecezei de Iași, sr. Gerarda, superioara generală, venită de la Bratislava, surori din aceeași congregație care își desfășoară activitatea în România și în străinătate: Slovacia, Ungaria și Statele Unite ale Americii. Au fost prezenți părintele Toma Rediu, decan de Trotuș, preoți și călugări din Decanatul de Trotuș și invitați. De asemenea, au participat surori din diferite congregații, ce activează în parohii ale Diecezei de Iași sau în alte Dieceze din țară.
Sfânta Liturghie s-a celebrat în biserica parohială, iar la sfârșit, împreună cu toți credincioșii, s-a mers în procesiune până la casa surorilor, unde a avut loc sfințirea. "Colaborarea noastră cu surorile diecezane și cu surorile franciscane, pe teritoriul parohiei noastre, reprezintă o binecuvântare pentru comunitatea credincioșilor noștri", scrie parohul de Satu Nou. "Rugăm pe bunul și milostivul Dumnezeu ca împreună să conducem cu credință și delicatețe umană și creștină sufletele încredințate, către păstorul suprem Isus Cristos, prin mijlocirea Sfântului Mihai (patronul comunității noastre), a Sfântului Francisc (patronul acestor surori), și a Fericitului Ieremia, sub patronajul căruia a fost încredințată noua casă a surorilor."
(Sursa: ERCIS.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 167, Ultimul acces: 2018-02-23 08:43:35