Sfintii sunt cateheze vii pentru a transmite lumii credinta - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sfinții sunt cateheze vii pentru a transmite lumii credința

[2012-05-10]
Prefectul Congregației pentru Cler, Cardinalul Mauro Piacenza, a afirmat că viețile sfinților sunt unul dintre cele mai eficiente mijloace pentru a transmite lumii credința. Cardinalul Piacenza a făcut această afirmație în predica sa la Liturghia din 8 mai 2012, de deschidere a Congresului Internațional despre Cateheză, cu tema "Inițierea creștină și noua evanghelizare". Cardinalul a arătat că sarcina catehezei este aceea de "a lupta împotriva analfabetismului religios" și de "a învăța ceea ce ne-a spus Dumnezeu", totuși fără a deveni "paralizată de nesfârșite probleme metodologice". "Problemele metodologice, iubiți prieteni, sunt pe deplin depășite de sfinții care, cu simplitatea și viețile lor, sunt cele mai eficiente cateheze vii pe care Dumnezeu însuși le oferă poporului Său".
Cardinalul a făcut referire la Anul Credinței pe care Papa Benedict al XVI-lea l-a anunțat ca începând din luna octombrie a acestui an, în conjunctură cu a 50-a aniversare a deschiderii Conciliului Vatican II și a 20-a aniversare a promulgării Catehismului Bisericii Catolice. Sarcina catehezei necesită cooperarea liberă a credincioșilor, încurajați de harul lui Dumnezeu, pentru a promova sarcina noii evanghelizări, a continuat Cardinalul Piacenza. "Trebuie să recunoaștem că viața morală, atât în interiorul cât și în exteriorul Bisericii, a fost extrem de slăbită de o cateheză insuficientă, de o formare incapabilă, poate, să ofere motivații pentru cerințele Evangheliei și să arate faptul că în experiența concretă existențială, acestea sunt extraordinar de umanizatoare".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 167, Ultimul acces: 2018-05-04 23:25:23