Ora Profetica 17/2012 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ora Profetica 17/2012

[2012-04-27]
SEMNELE FÂRȘITULUI MATEI 24
Christoși mincinoși. Războaie. Cutremure de pământ. Foamete și ciumi. Persecuții. Înmulțirea fărădelegii. Evanghelia propovăduită în toată lumea.
,,Când veți vedea toate aceste lucruri, să știți că Fiul Omului este aproape, este chiar la uși“
Semnele săptămânii 26 Aprilie 2012
Israelul, Egiptul și stoparea exportului de gaze egiptene. Egiptul a luat decizia de a se sista exporturile de gaze egiptene în Israel? Premierul israelian Beniamin Netanyahu s-a arătat încredințat că ar fi vorba de un simplu litigiu comercial. Spre deosebire de el, decizia companiei de stat egiptene, de a pune capăt livrărilor de gaze furnizate statului evreu prin compania israeliano-egipteană East Mediterranean Gas Company, a suscitat atenția și îngrijorarea legitimă a mediilor germane. Se știe că raporturile israeliano-egiptene s-au tensionat subit și masiv după debarcarea fostului președinte Hosni Mubarak. Această încordare n-a scăzut defel în urma victoriilor islamiste în recentele alegeri egiptene. Dimpotrivă. Se mai știe că gazoductul transportând gazele egiptene în Israel via peninsula Sinai a fost în repetate rânduri aruncat în aer de către teroriști musulmani aciuați în zonele deșertice dintre Egipt și Israel, zone scăpate în mare măsură de sub controlul autorităților după revoluția egipteană. Tocmai frecvența atentatelor asupra acestui gazoduct ar fi, potrivit ministerului egiptean al petrolului, cauza opririi livrărilor de gaze. Notoriu e și faptul că forțele islamiste extremiste care au reușit să-și adjudece majoritatea voturilor în alegerile egiptene, au cerut nu odată revizuirea tratatului de pace israeliano-egiptean. Exporturile egiptene acoperă circa 40 % din necesarul de gaze al Israelului. Decizia unilaterală egipteană de sistare a acestor exporturi, deplânsă și condamnată de mai mulți miniștri israelieni, ar putea provoca statului evreu pagube importante, chiar dacă liderul guvernului de la Ierusalim s-a arătat mai degrabă placid. Netanyahu a declarat că n-ar crede că la mijloc ar fi un calcul politic, ci un banal contencios economic. Premierul evreu a trimis, aluziv, la recentele descoperiri israeliene de zăcăminte de gaze, care potrivit lui, ar asigura independența energetică a Israelului atât față de egipteni cât și față de alții. Dar litigiul pare să confirme semnalele de alarmă lansate de observatorii îngrijorați de consecințele victoriilor islamiste în alegerile din statele maghrebine care au trecut prin “primăvara arabă”.Olanda în plină criză guvernamentală. Guvernul olandez, unul din cele mai critice împotriva vecinilor care nu își țin finanțele în ordine, a demisionat, tocmai pentru că nu a fost în stare să-și convingă aliații și opoziția că planul de redresare fianciară pe care voia să-l legifereze este bun pentru țară. Luni primul ministru Mark Rutte a prezentat reginei Beatrix, demisia guvernului său. Diederik Samsom, liderul Labor Party, principalul partid de opoziție, l-a acuzat pe primul ministru că a abdicat tocmai când țara avea mai mare nevoie de claritate și direcție.
India. Test cu rachetă. India a testat o rachetă cu rază lungă ce poate transporta focoase nucleare și poate lovi ținte din China și Europa. O nouă cursă a înarmării. În fruntea acesteia se află China, ceea ce justifică cumva acțiunile recente ale Indiei vecine de a-și extinde la rândul ei arsenalul. Autoritățile de la New Delhi vor exacerba eforturile militare, pentru a le aduce la nivelul Beijingului. China a reacționat deocamdată relaxat la testul Indiei, dar nu și-a spus cu siguranță ultimul cuvânt în această chestiune. Nici SUA nu sunt prea îngrijorate de India, ci tot de China, țară care și pe scena internațională respectă doar regulile care îi convin.
Rusia și China. Exerciții militare în Marea Galbenă Exerciții militare de amploare în Marea Galbenă, în apropiere de Peninsula Coreeană. Timp de șase zile, Rusia și China desfășoară operațiuni de apărare aeriană și antisubmarin. La manevre participă patru nave de război din marina rusă, 16 din cea chineză, două submarine, precum și 13 avioane. La operațiuni participă peste 4.000 de membri ai serviciilor militare chineze. Oficialii susțin că manevrele reprezintă un schimb important de tehnologii între Moscova și Beijing. Începând cu anul 2005, Rusia și China au efectuat patru exercițiii militare bilaterale și multilaterale.Coreea de Nord amenință c㠓șterge Sudul de pe fața pământului în mai puțin de 4 minute”. Președintele Chinei a reafirmat public legăturile puternice cu statul nord-coreean, în pragul unor noi tensiuni cauzate de declarațiile extrem de agresive ale regimului de la Phenian la adresa vecinilor din sud. Hu Jinatao a făcut promisiunile în cadrul unei adunări a Partidului Muncitoresc, ținută luni la Beijing. Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, a lansat luni o surprinzătoare amenințare pentru un lider școlit în Elveția, la adresa vecinilor din sud, în replică la declarațiile omologului său de la Seul care a insinuat că în locul rachetei aniversare de 850 de milioane de dolari care a eșuat, nordul ar fi putut folosi banii să-și hrănească poporul. Kim Jong-Un a catalogat declarațiile drept “defăimătoare și blasfemice”. “Fără să facem amenințări goale, vom da o replică prin foc care va reduce grupul de șobolani la cenușă în trei sau patru minute. Între timp, SUA a reafirmat suspicinile privind originea chineză a transportorului de rachete care a fost observat săptămâna trecută la Phenian. Și reprezentanți militari ai Coreei de Sud susțin că există indicii că Nordul se pregătește de un nou test nuclear, conform unor surse citate de Reuters. Aceeași sursă a anticipat corect toate exercițiile nord-coreene anterioare, inclusiv testul nuclear.
Pentru binele tău. Așa au spus generație după generație de părinți, la copiii lor, sfătuindu-i sau chiar obligându-i să facă ceea ce e spre binele lor, să mănânce, să învețe, să doarmă, să se îmbrace, etc. Iată însă că mai recent, odată cu dezintegrarea familiei, cu lipsa de interes a părinților față de copiii lor, statul începe să preia această sarcină. În multe țări occidentale guvernele au început să legifereze ceea ce se poate vinde sau distribui la cantinele școlare, au lansat campanii agresive pentru a inspira populația să trăiască sănătos. De asemenea prin creșterea prețului țigărilor și a alcoolului, interzicerea fumatului chiar și în parcuri, sau propria locuință, se încearcă să se schimbe obiceiurile și să se influențeze în bine sănătatea viitoarei generații. Determinat în principal de motive economice guvernul maghiar a trecut la o etapă superioară, el va pedepsi financiar pe bolnavii de diabet care nu respectă regimul prescris. Într-adevăr pe cât de controversat, pe atât de adevărat, guvernul a emis un decret care obligă bolnavii de diabet să se prezinte trimestrial la un control medical în cadrul căruia li se va măsura zahărul din sânge. Dacă în cursul anului au 2 rezultate peste limita fixată de decret, bolnavii vor fi descalificați să primească un tratament foarte eficace și finanțat de guvern (insuline analogue) și vor trebui să cumpere deci un alt tip de insulină mai puțin eficace și mai scump. În ciuda protestelor partidelor de opoziție și a comunității medicale, guvernul conservator condus de Viktor Orban, a insistat că acest decret care va intra în vigoare la 1 iulie, este necesar. În Ungaria sunt înregistrați 500.000 de diabetici, pentru care statul cheltuiește anual 100.000 de euro.
Când ficțiunea devine realitate. Cu ocazia sărbătorilor de paște, un teatru din Sao Paulo Brazilia, a pus în scenă o piesă despre răstignirea lui Isus, în care actorul care îl personifica pe Iuda interpreta o scenă în care se prefăcea că se spânzură. Numai că anul acesta actorul Tiago Klimeck, s-a spânzurat deadevăratelea, desigur din greșeală. Dispozitivul care era prevăzut să-l protejeze a cedat și el s-a spânzurat. Problema este că timp de peste 4 minute colegii și spectatorii au admirat măiestria artistică a lui Tiago, nerealizând că el nu se preface, ci suferă cu adevărat.
Să ne rugăm sau să nu ne rugăm. Aceasta este întrebarea hamletiană pe care tot mai multe municipalități din Canada și-au pus-o în ultimii ani. Urmând tradiția creștină a străbunilor, în municipalitățile din Canada, ședințele consiliului municipal încep cu rugăciunea Tatăl nostru. Iată însă că în ultimii ani, odată cu înmulțirea ateiștilor și a celor de alte religii decât cea creștină, acest obicei a devenit subiect de controversă. Cea mai recentă dispută pe acest subiect a avut loc în orășelul Hastings Highlands din nordul provinciei Ontario, unde Dagmar Gontard-Zelinkova, o consilieră municipală ateistă a fost deranjată că trebuia să se scoale în picioare la începutul fiecărei ședințe și să asculte cum se recită rugăciunea domnească. La început ea a cerut să se recite o invocație ateistă, cerere care a fost refuzată, așa că ea împreună cu colegi din orașelele Bancroft și Belleville, au dat în judecată orașele respective și au obținut ca să nu se mai recite nici un fel de rugăciune la începutul ședințelor. În alte municipalități cum ar fi Oshawa, Durham Region, Mississauga și Brampton se mai recită încă rugăciunea, în Richmond Hill și Oakville, se recită o rugăciune non-denominațională, iar în multe altele nu se recită nimic. În alte localități rugăciunea se recită înainte de deschiderea oficială a lucrărilor, așa că este mai puțin oficială și facultativă. Din punct de vedere juridic situația a fost tranșată în 1999, când un locuitor al orășelului Penetanguishene, s-a plâns că rugăciunea de la începutul sesiunilor violează drepturile sale constituționale garantate prin actul cunoscut ca Charter right to freedom of conscience and, religion. Și într-adevăr the Ontario Court of Appeal i-a dat dreptate declarând că recitarea rugăciunii domnești este din punct de vedere ethic o violare a Chartei. În tot cazul, de ce să ne mai mirăm că decizile pe care le iau aceste consilii municipale, care refuză să-l invoce pe Dumnezeu, nu au sens?
Profesori militanți. Se pare că profesorii de la Mississauga Catholic School au depășit limita normală a militantismului, și au devenit subiectul unei dispute care nu are nimic de-a face cu programa analitică. Toți profesorii de la St. Joseph Secondary School au primit săptămâna trecută un email care îi îndemna să semneze o scrisoare în favoarea Moțiunii 312, numită și Life Canada petițion. Dacă această moțiune propusă de Stephen Woodworth, deputat din Kitchener Centre, este aprobată, avortul devine un act criminal. Asociațiile care sunt împotriva acestei legislații s-au plâns că acest fel de activitate cu substrat politic nu este potrivită în școală, mai ales practicată de profesori. De cealaltă parte Bruce Campbell, purtătorul de cuvânt al Dufferin-Peel Catholic District School Board, a argumentat că nimeni nu i-a obligat pe studenți să semneze. Totuși să fim serioși, când profesorul pune pe catedră un document și te “sfătuiește” să semnezi, ce poți face?
Sudanul în pragul războiului civil, catedrala catolică din Khartoum distrusă de flăcări. Cu siguranță Sudanul este o țară unde nu este bine să fii creștin, o țară în pragul războiului civil. Președintele Omar al-Bashir, ține discursuri inflamatorii și atacă teritoriul Sudanului de Sud, care abia s-a despărțit de Sudan devenind o țară independentă. Armata sudaneză bombardează acest teritoriu și instalațiile petroliere din orașul Heglig, care sunt de fapt sursa conflictului. Președintele și-a numit într-un discurs, de fapt o adevărată declarație de război, frații din sud cei mai mari dușmani și a promis să lupte împotriva lor până la ultimul glonț, refuzând orice idee de nogociere. În 2011 un tratat de pace punea capăt a peste 20 de ani de conflict între nordul în care populația este în majoritate musulmană și sudul în care este creștină sau animistă. Dar iată că această pace și formarea noului stat Sudanul de Sud, a fost ceva ce nu a avut o existență îndelungată.
Ucraina. Greva foamei. Disputa iscată în jurul detenției Iuliei Timoșenko – figură proeminentă a mișcării de reformare a Ucrainei – afectează relațiile dintre UE și Kiev. Deciziile conducerii ucrainene umbresc acum și apropiatul Campionat European de Fotbal. Campionatul care se va desfășura în luna iunie în Ucraina se dorea a fi un eveniment frumos, țara urmând să-și demonstreze calitățile de gazdă. Acum, însă, fostul premier Timoșenko a intrat în greva foamei. Timoșenko se află la Harkov, unul din cele patru orașe în care se vor disputa meciurile din cadrul campionatului. Cu câteva săptămâni, așadar, înaintea mult-așteptatului eveniment s-a iscat un conflict care zguduie relațiile dintre UE și Ucraina. În plan politic și economic, Kiev-ul a încercat în ultimii ani să se apropie de Uniunea Europeană. Tratatul de asociere și acordul economic bilateral e deja pregătit. Clasa politică ucraineană și-a exprimat chiar dorința alăturării țării la comunitatea celor 27. Dar optimismul a pierit de multă vreme. Anul trecut, UE a înghețat acordurile cu Ucraina. Bruxelles-ul nu exclude nici posibilitatea aplicării de sancțiuni și este îndreptățit s-o facă. În ochii partenerilor europeni, regimul Ianukovici este unul autoritar. În urma unor procese de o corectitudine îndoielnică, mai mulți membri ai fostului cabinet Timoșenko au fost condamnați. Urmează noi audieri și sentințe împotriva altor foști miniștri. Perseverența cu care sunt aruncați în închisoare reprezentanții fostului guvern vorbește de la sine: sunt polițe politice. În luna octombrie vor avea loc alegeri parlamentare, iar potențiala opoziție trebuie eliminată. Puterea de la Kiev rezolvă problema cu ajutorul justiției. Străinătatea vorbește despre o justiție ucraineană selectivă și motivată politic. Ingerința oamenilor lui Ianukovici sau a partidului său în activitatea instituțiilor care aplică legea atârnă greu. La fel de grav este și faptul că toate criticile occidentului la adresa conducerii de la Kiev au trecut pe lângă urechile lui Ianukovici. Actualul regim nu este dispus să ia în serios apelurile sau recomandările UE. Încăpățânarea puterii ucrainene s-a răsfrânt și asupra fostului premier Timoșenko. Ajunsă la capătul puterilor, Iulia Timoșenko a declarat greva foamei, ca formă de protest față de violența îndurată în detenție – susține avocatul acesteia. Timoșenko se află de nouă luni în închisoarea din Harkov unde ispășește o pedeapsă de șapte ani pentru abuz de putere. În ciuda protestelor UE față de procedurile juridice aplicate, un alt proces împotriva fostului om politic a început deja. Echipa de medici germani care a examinat starea de sănătate a doamnei Timoșenko pune la îndoială capacitatea acesteia de a suporta detenția. În presa germană a fost rostit chiar și cuvântul “tortură”. Puterea de la Kiev vrea s-o distrugă cu orice preț pe Timoșenko. În asemenea condiții, cât de mare va mai fi bucuria campionatului? Politicienii europeni se gândesc încă dacă vor onora invitația de a urmări meciurile de fotbal la fața locului și dacă doresc să-i strângă mâna lui Ianukovici. Oficialii de la Kiev pun în joc perspectivele Ucrainei. Dar și multor parteneri europeni le piere bucuria față de marele eveniment sportiv al anului.
Ninsori în SUA. Ninsori abundente au căzut în statul New York. Copacii care au căzut pe liniile de înaltă tensiune din cauza zăpezii au provocat o pană de curent care a afectat 25.000 de persoane. “Întreruperi de energie electrică vor mai avea loc, cel mai probabil”, a prevenit guvernatorul statului, Andrew Cuomo. Serviciile meteorologice au avertizat împotriva unor posibile inundații în statele New Hampshire și Massachussetts, în timp ce zăpada amenință încă regiunile mai înalte. Peste 35 de centrimetri de zăpadă au căzut în districtul Somerset, în Pennsylvania (est), conform site-ului meteorologic weather.com, iar ninsoarea continuă cu 2,5 centrimetri depuși pe oră. Aceste ninsori sunt cu atât mai surprinzătoare cu cât luna martie a fost una dintre cele mai calde înregistrate vreodată în Statele Unite.
Opera “literară a lui Hitler. În curând Germania în general și mai ales statul Bavaria, al cărui minister de finanțe deține drepturile de copyright ale “operei literare” a lui Hitler “Mein Kampf” va fi confruntată cu o dilemă serioasă. Aceste drepturi expiră pe 31 decembrie 2015, deci în 2016 cartea va fi liberă pentru publicat. De fapt guvernul Bavariei are de gând, potrivit lui Thomas Neuman, purtătorul de cuvânt al ministerului de finanțe, să editeze o colecție de pasaje selecționate pentru uzul elevilor, și o ediție cu comentarii academice realizate de Institutul de Istorie Contemporană de la Munhen. Acest proiect va fi finanțat în parte de către ministerul de finanțe 200.000 de euro și ministerul economiei 300.000 de euro. Până atunci orice încercare de a publica chiar și paragrafe din Mein Kampf au fost împiedicate cu succes de către guvernul bavarez. Publicistul britanic Peter McGee, este de părere că poporul german are dreptul să ia cunoștință de această lucrare, apoi cartea poate să fie aruncată la lada de gunoi a istoriei. Rafael Seligmann, publicist la ziarul the Jewish Voice from Germany, a declarat ziarului “Welt Online” că Germania este destul de matură și democratică ca să își formeze singură o părere despre cartea lui Hitler.
Minte sănătoasă în corp sănătos. Igiena patului. Indiferent dacă trăiești singur sau nu, nimeni nu se culcă singur în pat: afirmă Dr. Philip Tierno, director la clinica de microbiologie siimmunologie de la New York University Medical Center. Ascunse printre așternuturile noastre, mii de microorganisme împart patul cu noi. Examinate la microscop, cearceafurile și pernele găzduiesc mii de bacterii, fracmente de piele moartă, spori de mucegai sau fungine, păr, mătreață, polen, pământ și nisip, sau particule de praf. În plus, pe timpul nopții, o persoană poate să transpire până la un litru, iar pe timpul verii chiar și mai mult. Dacă luăm în considerare obiceiul multor americani care se culcă în pat cu pisica sau câinele lor, sau vizionează televizorul în pat în timp ce mănâncă masa de seară, șansele sunt foarte mari ca patul să devină o sursă de infecții și iritanți. Dr.Tierno explica că de multe ori patul reprezintă o sursă de iritanți pentru sistemul respirator, mai ales pentru persoanele cu asthmă sau pentru cei predispuși la alergii. El sfătuiește ca așternuturile să fie schimbate cel puțin odată pe săptămână și spălate în apă fierbinte, în jur de 65 C grade, cu detergent și uscate la mașina cu aer fierbinte. Pentru cei care nu au mașină de uscat, expunerea la soare este tot la fel de eficace în distrugerea acestor organisme. De asemenea, și salteaua poate deveni o grădină zoologică și botanică în miniatură. Dr. Tierno sfătuiește ca și salteaua să fie protejată într-un material din plastic sau vinilin, sau periodic expusă pentru câteva ore la soare.
Textul săptămânii. ,,Noaptea aproape a trecut, se apropie ziua. Să ne dezbrăcăm dar de faptele întunericului, și să ne îmbrăcăm cu armele luminii”.Romani 13,12
Petre și Paul Gheorghe

Sursa: www.InterCer.net


Contor Accesări: 171, Ultimul acces: 2018-05-06 11:23:48