Hirotesire de lectori si ipodiaconi in parohia Teius - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Hirotesire de lectori și ipodiaconi în parohia Teiuș

[2012-04-26]
Luni, 16 aprilie 2012, a doua zi a Sfintelor Paști, a fost un moment de deosebită bucurie pentru comunitatea greco-catolică din Teiuș, avându-l în mijlocul ei pe Preasfinția Sa Claudiu Pop, Episcopul Curiei Arhiepiscopale Majore. Cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, Preafericirea Sa Cardinal Lucian, și având recomandarea directorului Departamentului Blaj al Facultății de Teologie, Barta Cristian, Preasfinția Sa a hirotesit doi lectori și ipodiaconi, pe teologii Liviu Preja și Tudor Paul Turcu. Ritualul hirotesirii a început la orele 10.30, candidații fiind conduși în fața Episcopului, care prin impunerea mâinilor și prin rugăciunile prescrise le-a acordat aceste trepte, citim în relatarea de pe BRU.ro.
A urmat apoi Sfânta Liturghie, iar la final binecunoscuta interpretă de muzică folclorică Veta Biriș a susținut un mini-concert de pricesne. Pe lângă familiile și rudele celor doi candidați, au participat numeroși credincioși ai parohiei, precum și mulți alți invitați ai parohiei. În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa Claudiu a arătat importanța acestei sărbători, punând accent pe Evanghelia zilei, în care Ioan Botezătorul în mod paradoxal ne spune ceea ce nu este, prin trei negații. Există în lumea de astăzi atâtea etichete și modele care vor să ne încarce cu identități care nu sunt ale noastre, implicit nevoi care nu sunt ale noastre, de aceea trebuie să știm, precum Ioan Botezătorul, ce Nu suntem. Pr. paroh Ovidiu Paul Turcu a mulțumit Preasfinției Sale Claudiu, transmițând bucuria pascală Preafericirii Sale Cardinal Lucian.
(Sursa: BRU.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 181, Ultimul acces: 2018-03-08 16:09:33