Jacques Philippe: Libertatea interioara - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Jacques Philippe: Libertatea interioară

[2012-04-26]
Editura Sapientia a Institutului Teologic Romano-Catolic din Iași anunță apariția cărții "Libertatea interioară: forța credinței, a speranței și a iubirii", scrisă de Jacques Philippe și tradusă din limba franceză de prof. Daniela Floareș. Cartea apare în formatul 13,5x20, are 148 pagini și poate fi procurată de la orice librărie catolică din țară la prețul de 10 lei. Cităm în continuare prezentarea cărții, semnată de Cosmin Cimpoeșu pe Ercis.ro.
În zilele noastre, libertatea este unul dintre cei mai utilizați termeni, unul dintre cele mai invocate drepturi naturale ale omului, încât nici nu mai trebuie menționat, ci subînțeles. De asemenea, este una dintre temele principale și cele mai dezbătute din istoria filosofiei, literaturii, și chiar a politicii. Vedem, totodată, în toate domeniile de actualitate, o luptă profundă între morală și libertate, între lege și libertate, bazată pe o viziune eronată asupra acesteia din urmă, conform căreia măsura libertății este proporțională cu numărul de opțiuni posibile. Pentru o înțelegere corectă a libertății, Editura Sapientia publică cartea "Libertatea interioară", scrisă de Jacques Philippe, preot în Comunitatea Fericirilor și profesor de drept canonic la Universitatea Gregoriană din Roma.
Însuși autorul spune: "Această carte își propune să abordeze o temă fundamentală a existenței creștine, aceea a libertății interioare. Scopul ei este simplu: ni se pare esențial ca fiecare creștin să descopere, chiar și în circumstanțele exterioare cele mai defavorabile, că beneficiază în adâncurile ființei sale de un spațiu de libertate pe care nu i-l poate lua nimeni, pentru că Dumnezeu însuși este sursă și garant pentru el. Fără această descoperire, ne vom simți constrânși în propria noastră viață și nu vom gusta niciodată adevărata fericire. Dimpotrivă, dacă am știut cum să dezvoltăm în noi acest spațiu interior de libertate, deși vor apărea, fără îndoială, lucruri care ne vor produce suferință, nimic nu va putea totuși în mod real să ne oprime sau să ne sufoce".
Cartea este structurată în cinci părți: "Libertate și acceptare", "Clipa prezentă", "Dinamismul credinței, al speranței și al iubirii", "De la legea umană la cea divină" și "Sărăcia spirituală și libertatea". Cartea se prezintă ca un mic tratat de spiritualitate a cărui menire este de "a deschide ochii celor orbiți" de numeroasele interpretări greșite ale libertății care circulă în epoca contemporană. "Dorim ca această carte să fie un ajutor pentru cei care vor să fie deschiși spre minunatele înnoiri interioare pe care Sfântul Duh vrea să le aducă în inimile noastre, pentru a ajunge astfel la glorioasa libertate a copiilor lui Dumnezeu" (Jacques Philippe, Introducere).
(Sursa: ERCIS.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 176, Ultimul acces: 2018-02-22 07:23:11