Moastele Sfantului Mare Mucenic Gheorghe la Oradea - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Moaștele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe la Oradea

[2012-04-25]
O părticică din craniul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe a fost depusă, la sfârșitul săptămânii trecute, în biserica greco-catolică "Sfântul Gheorghe" din Oradea. Moaștele au fost aduse la Oradea de la Mănăstirea Benedictină San Giorgio, de pe insula cu același nume din Veneția, de călugării benedictini: padre Biagio Toffan, superior al mănăstirii San Giorgio din Veneția, padre Paolo Fassera, arhivist și hagiograf al istoriei vieții călugărești benedectine, fost confesor al Colegiului Pio Romeno din Roma, precum și de părintele protopop de Veneția, Vasile Barbolovici.
Încrezători în minunile pe care Sfântul Gheorghe le-a făcut de-a lungul vremii pentru cei care se apropie cu încredere de moaștele sale și pentru cei care se încred puternicei sale mijlociri, peste o mie de orădeni s-au închinat și s-au rugat la osemintele Mucenicului. Credincioșii au adus cu ei diferite obiecte și haine pentru a le atinge de racla cu rămășițele Sfântului. "Credincioșii au venit, în mare parte, să se roage pentru sănătate, fericire și să poată trece cu bine peste vremurile mai grele prin care trec" , a spus părintele Olimpiu Todorean, parohul bisericii "Sfântul Gheorghe" din Oradea. Acesta le-a cerut credincioșilor prezenți să mulțumească pentru darurile primite până acum și apoi să își depună în fața lui Dumnezeu, prin mijlocirea Sfântului Gheorghe, durerile, suferințele, dorințele. "Să nu vă așteptați să vi se întâmple un miracol imediat ce ați atins sau sărutat moaștele. Miracolele se întâmplă în fiecare zi. Unul dintre miracole este faptul că puteți fi prezenți aici. Să aveți credința că tot ceea ce cereți de la Dumnezeu vi se va da, și prin mijlocirea Sfântului Gheorghe, dar la momentul în care Tatăl ceresc consideră că trebuie să se împlinească", i-a îndemnat preotul Olimpiu Todorean pe creștini.
Cu această ocazie, au avut loc o serie de slujbe religioase. Astfel, sâmbătă, 21 aprilie, au fost celebrate slujbele: Paraclisul Maicii Domnului (părintele arhimandrit Ovidiu Horea Pop), urmat de Vecernia cu Litie (oficiată de părintele arhimandrit Cornel Dârle), Acatistul Sfântului Gheorghe (celebrat de părintele ortodox Marin Miheș), Adorație Euharistică (responsabil părintele Mihai Vătămănelu OFMConv), Sfântul Maslu (părintele protopop Gavril Buboi împreună cu șapte preoți) și Moliftele Sfântului Vasile cel Mare, oficiate între orele 02:00 și 03:00 de către părintele ieromonah stareț Tarciziu Roman. Programul a continuat duminică dimineață cu Sfânta Liturghie (ora 9.00 celebrată de preotul ortodox) și Sfânta Liturghie Arhierească, oficiată de Episcopul greco-catolic de Oradea, PS Virgil Bercea. Evenimentul a fost prilejuit de sărbătorirea Hramului Bisericii Sfântul Gheorghe și de împlinirea a zece ani de la sfințirea acesteia. Credincioșii parohiei au pregătit, cu acest prilej, peste 270 de caserole cu sarmale pe care le-au distribuit oamenilor prezenți la slujba de duminică. De la Oradea, moaștele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe au fost duse la Beiuș, la biserica greco-catolică "Sfinții Trei Ierarhi", iar de la Beiuș la Șimleu Silvaniei și la Zalău luni, 23 aprilie 2012. (Crina Dobocan pentru EGCO.ro)
(Sursa: EGCO.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 161, Ultimul acces: 2018-02-22 07:22:40