Catedrala Patriarhala: Programul liturgic de Anul Nou si de sarbatoarea Sfantului Vasile cel Mare - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Catedrala Patriarhală: Programul liturgic de Anul Nou și de sărbătoarea Sfântului Vasile cel Mare

[2017-12-30]
de Gheorghe Anghel

La fel ca în toate bisericile și mănăstirile din Patriarhia Română, în noaptea dintre ani, la Catedrala Patriarhală va fi oficiat Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos, însoțit de rugăciuni de mulțumire pentru binefacerile primite în anul ce a trecut și rugăciuni la intrarea în noul an. Slujba va începe la ora 23:30.
În prima zi a anului 2018 va fi oficiată liturghia Sfântului Vasile cel Mare și va fi proclamat anul omagial și comemorativ 2018.
Atât la slujba de la miezul nopții cât și la Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare din data de 1 ianuarie va participa Preafericitul Părinte Patriarh Daniel care va ține și cuvântul de învățătură. La sfârșitul Liturghiei va fi oficiată o slujbă de Te Deum și va avea loc proclamarea anului 2018 care se referă la unitatea națională, a declarat pentru Radio Trinitas părintele arhimandrit Clement Haralam, mare eclesiarh al Catedralei Patriarhale.
Sfintele slujbe vor fi transmise în direct de posturile de televiziune și radio Trinitas ale Patriarhiei Române.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 715, Ultimul acces: 2018-10-20 05:43:16