Husi :: Biserica Catolica Corni - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Catolică Corni
Huși
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   CITEȘTE MESAJ 
Religie:Romano-catolic
Localitate:Huși
Județ:Vaslui
Adresa:strada Corni, 85
Cod poștal:735100
Telefon :0235... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @yahoo.com @gmail.com @yahoo.com
Adrese utile:www.ERCIS.ro
www.primariaHusi.ro
www.cjVS.ro
www.prefecturaVaslui.ro
Preot:Butacu Benone jr. , Brudaru Liviu, Sumănaru Romeo
Hram:Nașterea Sf. Fecioare Maria,
Detalii:Cu o primă biserică menționată în anul 1599. O nouă biserică s-a construit în anul 1805.
Alte informații:Filiale: Iepureni
Știri despre biserică:

»  Sărbătoarea hramului la Huși-Corni în ziua mamei cerești (2017-09-11)

 Închide 

Sărbătoarea hramului la Huși-Corni în ziua mamei cerești

[2017-09-11]
Hram la Huși-Corni
11.09.2017, Iași (Catholica) - Cu mare bucurie am sărbătorit ziua mamei noastre cerești la 8 septembrie 2017, hramul bisericii din Huși-Corni, în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 18.00, având ca invitat special pe pr. Paul Budău, decan de Iași, însoțit în procesiune către altar de un număr de aproximativ 20 de preoți.
Un mare număr de credincioși a venit în procesiune de la biserica „Sfântul Anton”, împreună cu părintele paroh Ieronim Enășoaie și părintele vicar Cătălin Rotăraș. Au cântat și s-au rugat sfintei Fecioare, purtând statuia Maicii Domnului până la altar, fiind întâmpinați de părintele nostru paroh Petrică Olariu și de credincioșii parohiei, având flori în mâini. Ambele comunități au dorit să se întâlnească la această mare solemnitate, aducând cinstire Preacuratei și mulțumind Domnului că ne-a lăsat-o ca mamă. La începutul solemnității, părintele decan, celebrantul principal, i-a invitat pe toți credincioșii prezenți să participe cu inima la această celebrare, dând cinstire Preacuratei.
Cuvântul de învățătură a fost rostit de pr. Serafim Romila, care ne-a invitat la o redescoperire a vocației fiecăruia în cadrul familiei. Vocația Mariei a fost pregătită cu mult înainte de nașterea sa. Genealogia amintită în evanghelie scoate în evidență planul divin pregătit prin atât de multe generații, oameni nu toți sfinți, oameni ca și noi. Maria a fost prevestită de virtuțile femeilor Vechiului Testament: umilința din regretul Evei, tăcerea Rahelei, binecuvântarea Iaelei, înțelepciunea lui Ruth, curajul Iuditei și slujirea Estherei. Toate aceste femei sfinte, prezente în picturile bisericii noastre, pregătesc prin pedagogia divină caracterul preasfintei Fecioare, mama și educatoarea prin excelență a tuturor generațiilor ce se vor succeda în era creștină. În Maria găsim izvorul oricărei vocații, descoperind treptat vocația personală și misiunea tuturor copiilor creați de Dumnezeu și încredințați familiei. Slujirea părinților nu constă în a le asigura tot confortul, ci în a le oferi valorile educației creștine, descoperind planul divin al vieții lor. Astfel, speranța în viața veșnică conturează o responsabilitate în viața fiecăruia dintre ei.
La finalul Sfintei Liturghii, părintele paroh a mulțumit bunului Dumnezeu pentru harurile revărsate în inimile tuturor din biserică, pentru prezența părintelui decan, pentru cuvintele înălțătoare ale părintelui predicator, dar și pentru prezența tuturor preoților invitați care au mărit frumusețea sărbătorii. La invitația părintelui decan Paul Budău, ultimul salut l-am adresat Preacuratei prin rugăciunea „Îngerul Domnului”, implorând binecuvântarea finală asupra comunității. Fiecare credincios participant a mulțumit din inimă Preacuratei, depunând la altarul ei florile aduse, zăbovind în rugăciune și adresându-i cereri și mulțumiri. (Cipriana Bulai pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 268, Ultimul acces: 2018-04-21 08:07:15


Nr. vizualizări:5683
Data ultimei vizualizări:2018-04-21 08:07:15
Data actualizare:2015-08-28 13:47:23
Data încărcării:2005-08-31 12:26:50
Nr. Mesaje:1
Rugăminte:
(2012-03-27)
Laudat sa fie ISUS si MARIA! frumoasa Biserica catolica dar ce pacat ca nu o aratati si pe dinauntru ei, stiu ca avem ca vedea si noi cei din alte localitati. eu am fost botezata aici in Biserica, si mireasa am fost, cum am cam imbatranit si tare mie dor sa o mai vad chiar asa prin intermediul acesta.
va urez un PASTE ERICIT!
AURICA
@yahoo.com
Nr. Fotografii:8

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Contor: 192

Vedere din lateral
Foto: Manoliu Ioan

Contor: 157

Vedere din față
Foto: Manoliu Ioan

Contor: 86

Vedere din lateral
Foto: Manoliu Ioan

Contor: 91

Vedere din spate
Foto: Manoliu Ioan

Contor: 107

Vedere panoramică
Foto: Manoliu Ioan

Contor: 78

Vedere panoramică
Foto: Manoliu Ioan

Contor: 81

Vedere panoramică
Foto: Manoliu Ioan

Contor: 89

Mănăstirea franciscană
Foto: Manoliu Ioan