Bucuresti :: Biserica Sf. Andrei Parva - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Andrei Parva
București
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   CITEȘTE MESAJ 
Religie:Ortodox
Localitate:București
Județ:București și Ilfov
Adresa:aleea Parva nr. 1 (din Str. Argeșului) , sector 6
Cod poștal:061941
Telefon :021 ... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adresa web Biserica:sfandrei.ro
Adrese utile:www.arhiepiscopiabucurestilor.ro/, www.primariaSector1.ro, www.PMB.ro, b.prefectura.mai.gov.ro, www.cjIlfov.ro, if.prefectura.mai.gov.ro
Preot:Popescu Nicolae, Corneanu Ilian Sorin
Hram:Sf. Andrei
Detalii:În cartierul Drumul Taberei din vestul Capitalei, între Străzile Valea Ialomiței și Valea Oltului, în vecinătatea Școlii nr. 172 “Sfântul Andrei”, se găsește o biserică de lemn, de dimensiuni modeste. Lăcașul de cult a fost edificat în anul 1992 la Alba Iulia. Prin grija și cu osârdia părintelui paroh Nicolae Popescu, elementele construcției au fost aduse la București și remontate pe acest teren în anul 1998. Târnosirea a avut loc în ziua de 30 noiembrie 1998 –de sărbătoarea hramului. Pe un spațiu alăturat s-a sfințit locul –marcat cu o cruce- unde va fi ridicată o biserică din zid, refolosindu-se un proiect întocmit și realizat la Alba Iulia.

Biserica actuală are plan dreptunghiular, fără pridvor, cu acoperiș în două ape, din azbociment ondulat, fără turlă. Timpanele sunt marcate de către o icoană mare, protejată cu sticlă: spre răsărit este înfațișat Mântuitorul, iar spre apus, deasupra intrării, este reprezentată Sf. Fecioară Maria cu Pruncul.
Tavanul din lemn are trei fațade longitudinal –două urmăresc pantele acoperișului și cea din mijloc, orizontal㠖este vopsită azuriu, punctat cu stele. Lumina naturală pătrunde în spațiul liturgic printr-o fereastră așezată pe latura lungă, de sud. În mijlocul tavanului, un candelabru din lemn, bogat sculptat, iluminează interiorul. pereașezată pe latura lungă, de sud. Pereții sunt împodobiți cu icoane donate de enoriași.
Altarul peninsular este amenajat la capătul de est, în axul sălii, constituând un volum paralelipipedic, înalt de 2, 5 m, cu draperii pe trei laturi.

În prezent sunt în desfășurare lucrările de construcție a bisericii de zid, ajungându-se la nivelul turlelor. Noul Sfânt Lăcaș este de dimensiuni impresionante, fiind situat lângă o clădire anexă ce va fi amenajată în scopuri social-cultural-misionare.
Nr. vizualizări:13751
Data ultimei vizualizări:2024-04-19 08:04:33
Data ultimei actualizări:2023-12-09 12:25:28
Data încărcării pe sit:2006-05-16 09:52:58
Nr. Mesaje:1
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2016-07-08
Aparat: NIKON E8800
Contor: 327

Vedere de ansamblu
Foto: Constantin Banciu