Bucuresti :: Biserica Sf. Andrei Parva - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2015 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Andrei Parva
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:București
Județ:București și Ilfov
Adresa:Aleea Parva 1 (din Str. Argeșului) , sector 6
Cod poștal:061941
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.primariaSector1.ro
www.PMB.ro
www.prefecturaBucuresti.ro
www.cjIlfov.ro
www.prefecturaIlfov.ro
Preot:Popescu Nicolae, Corneanu Ilian Sorin
Hram:Sf. Andrei,
Detalii:În cartierul Drumul Taberei din vestul Capitalei, între Străzile Valea Ialomiței și Valea Oltului, în vecinătatea Școlii nr. 172 “Sfântul Andrei”, se găsește o biserică de lemn, de dimensiuni modeste. Lăcașul de cult a fost edificat în anul 1992 la Alba Iulia. Prin grija și cu osârdia părintelui paroh Nicolae Popescu, elementele construcției au fost aduse la București și remontate pe acest teren în anul 1998. Târnosirea a avut loc în ziua de 30 noiembrie 1998 –de sărbătoarea hramului. Pe un spațiu alăturat s-a sfințit locul –marcat cu o cruce- unde va fi ridicată o biserică din zid, refolosindu-se un proiect întocmit și realizat la Alba Iulia.

Biserica actuală are plan dreptunghiular, fără pridvor, cu acoperiș în două ape, din azbociment ondulat, fără turlă. Timpanele sunt marcate de către o icoană mare, protejată cu sticlă: spre răsărit este înfațișat Mântuitorul, iar spre apus, deasupra intrării, este reprezentată Sf. Fecioară Maria cu Pruncul.
Tavanul din lemn are trei fațade longitudinal –două urmăresc pantele acoperișului și cea din mijloc, orizontal㠖este vopsită azuriu, punctat cu stele. Lumina naturală pătrunde în spațiul liturgic printr-o fereastră așezată pe latura lungă, de sud. În mijlocul tavanului, un candelabru din lemn, bogat sculptat, iluminează interiorul. pereașezată pe latura lungă, de sud. Pereții sunt împodobiți cu icoane donate de enoriași.
Altarul peninsular este amenajat la capătul de est, în axul sălii, constituând un volum paralelipipedic, înalt de 2, 5 m, cu draperii pe trei laturi.

În prezent sunt în desfășurare lucrările de construcție a bisericii de zid, ajungându-se la nivelul turlelor. Noul Sfânt Lăcaș este de dimensiuni impresionante, fiind situat lângă o clădire anexă ce va fi amenajată în scopuri social-cultural-misionare.
Știri despre biserică:

»  Biserica Sfântului Andrei din Drumul Taberei (2011-01-30)

 Închide 

Biserica Sfântului Andrei din Drumul Taberei

[2011-01-30]
În cartierul Drumul Taberei din Capitală se află ascunsă între blocuri, pe Aleea Parva, o impresionantă biserică care are hramul „Sfântul Apostol Andrei”, informeaz㠄Ziarul Lumina”. Biserica a fost construită după modelul Bazilicii Sfintei Sofia din Constantinopol. În prezent, se realizează lucrările de pictură a bisericii. Sfântul lăcaș deține și un centru cultural, care după finalizare va fi destinat activităților sociale și culturale din parohie.
În perioada comunistă, în cartierul bucureștean Drumul Taberei nu erau biserici. După anul 1989, lipsa bisericilor a îndemnat clerul și pe credincioși să înceapă construirea unor noi lăcașuri de cult pentru nevoile vieții lor spirituale. Astfel, beneficiind de un teren din partea Consiliului Municipal București, părintele Nicolae Popescu împreună cu credincioșii au demarat lucrările pentru ridicarea unei biserici. 'Inițial, am adus o biserică din lemn din Alba Iulia, în care am slujit până am făcut biserica cea nouă. Biserica din lemn era mică, un altar, și mai mic. Erau condiții grele. Dar după ce am început lucrările la noua biserică, oamenii erau foarte impresionați de faptul că în cartierul lor vor avea o nouă biserică, pentru că ei simțeau golul acesta și chiar aveau de gând să plece din cartier. Oamenii au înțeles că nu se pot mântui fără Biserică, fără participarea la Sfânta Liturghie și fără împărtășirea cu Trupul și Sângele Domnului Iisus Hristos', a mărturisit părintele Nicolae Popescu.
Construcția noii biserici a început în toamna anului 2001 și până în anul 2008 a fost finalizată noua biserică după modelul Bazilicii bizantine 'Sfânta Sofia' din Constantinopol. 'La biserica noastră se folosește și spațiul pe verticală prin balcoane și, totodată, pereții exteriori sunt sprijiniți nu prin contraforți ca la vechile Biserici, ci prin stâlpii interiori de la balcoane, care sunt legați prin placa de beton armat de zidul exterior, ceea ce oferă bisericii soliditate', a spus părintele Popescu. În prezent, la biserică se efectuează lucrările de pictură și de împodobire a lăcașului de cult.
Casă pastoral-culturală, cateheze și revistă parohială
În curtea bisericii s-a construit și o casă pastoral-culturală cu două etaje și mansardă, sub coordonarea părintelui Sorin Corneanu. 'Avem o sală de conferințe destul de mare, unde se pot organiza diferite cursuri cultural-artistice și profesionale gratuite cu tinerii, pentru formarea unui mod de gândire și viață creștină și înlăturarea erorilor care duc la suferință, la degradarea și alienarea ființei umane', a spus părintele paroh Sorin Corneanu.
La Biserica „Sfântul Andrei” - Parva, în fiecare duminică seară se organizează o cateheză tematică. De asemenea, părinții slujitori se îngrijesc și de apariția buletinului parohial 'Revista Ortodoxă Sfântul Andrei'.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2883, Ultimul acces: 2015-04-01 21:33:34

»  Parohia „Sfântul Andrei” - Parva din București și-a sărbătorit hramul (2010-11-30)

 Închide 

Parohia „Sfântul Andrei” - Parva din București și-a sărbătorit hramul

[2010-11-30]
Sfântul Apostol Andrei este ocrotitorul a numeroase lăcașuri de cult din Capitală. Printre acestea se numără și Parohia „Sf. Andrei” - Parva din cartierul „Drumul Taberei”. În ziua hramului sute de credincioși au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, informează TRINITAS TV. Preasfinția Sa a ținut și un cuvânt de învățătură.
„Noi, ca popor creștin, suntem născuți prin Evanghelie în Iisus Hristos de Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi ucenic al Mântuitorului Iisus Hristos. De aceea, la Liturghia de astăzi s-a rânduit ca să ascultăm un fragment din Sfânta Evanghelie după Ioan care ne vorbește întocmai despre chemarea la predicarea Evangheliei a Sfântului Apostol Andrei”, a spus Preasfinția Sa.
Piatra de temelie a lăcașului de cult a fost pusă în anul 2000, acest fiind construit după modelul Catedralei „Sfânta Sofia” din Constantinopol. În prezent se lucrează la pictura lăcașului.
Credincioșii care au venit la Biserica „Sf. Andrei” - Parva s-au putut închina și la un fragment din moaștele Ocrotitorului românilor.
În anul 2008, în apropierea lăcașului de cult a fost ridicată și o casă pastoral - culturală. Aceasta va servi drept așezământ pentru bătrâni, tot aici urmând a fi organizate ore de cateheză cu tinerii.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2911, Ultimul acces: 2015-04-01 21:33:34

Nr. vizualizări:3060
Data ultimei vizualizări:2015-04-01 21:33:34
Nr. Mesaje:1
Propunere:
(2014-08-14)
Inchiriez sau vand grup de cladiri , curte , cu camere dotate fiecare cu baie prioprie , pretabi pentru camine batrani sau asezaminte sociale. Locatia :oras Pantelimon , cartier rezidential spre manastirea Cernica (pana in centura ) . A functionat cativa ani ca pensiune .
Daca va intereseaza oferta, nu ezitati sa contactati proprietarul pe e-mail pentru amanunte
@yahoo.com
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Vedere de ansamblu
Foto: internet

Fotografii din zona București
(preluate automat de pe situl www.Panoramio.com)!