Fenes :: Schitul Sfantul Nectarie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2015 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Schitul Sfântul Nectarie
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   CITESTE MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Feneș
Comună:Armeniș
Județ:Caraș-Severin
Cod poștal:327006
Persoană de contact :Staret: Ieromonah Bartolomeu Timis
Telefon :Vizualizați Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.armenis.ro
www.cjCS.ro
www.prefCS.ro
Hram:Sf. Nectarie,
Detalii:chitul Fenes a luat fiinta la initiativa preotului Constantin Bertea, vicar administrativ al Episcopiei Caransebesului cu binecuvantarea parintelui Episcop Laurentiu al Caransebesului, in anul 2001 prin osteneala monahiei Macrina Vieriu. In cladirile dezafectate preluate de catre Episcopia Caransebesului s-a reusit amenajarea unui paraclis, a unui corp de chilii, trapeza si a unei anexe gospodaresti.
Incepand cu luna septembrie a anului 2008 schitul a fost transformat in schit de calugari, obstea monahala existenta depunand eforturi de finalizare a lucrarilor incepute in aceasta asezare.
Cadrul natural inconjurat de paduri de fag si brad ofera un cadru prielnic pentru desfasurarea de activitati duhovnicesti, culturale si sociale pentru credinciosii iubitori de spiritualitate ortodoxa.
Alte informații:Schit de maici.
Acces rutier: DN Caransebes-Baile Herculane (la 15 km de Caransebes.
Acces feroviar: Pe ruta Caransebes-Baile Herculane, cu coborare in statia Armenis.
Numar de vietuitori: 5 (viata de obste) .
Posibilitati de cazare: 10 persoane.
Știri despre biserică:

»  Hramul Schitului Feneș din Caraș-Severin (2011-11-09)

 Închide 

Hramul Schitului Feneș din Caraș-Severin

[2011-11-09]
Schitul Feneș din Caraș-Severin și-a sărbătorit astăzi ocrotitorul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, informează TRINITAS TV.
Alături de credincioșii veniți la praznicul Sfântului Nectarie s-au aflat și copiii de la școala generală din localitate care au susținut, la final, un scurt program artistic.
Schitul Feneș din Caraș-Severin a fost înființat în anul 2001

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2113, Ultimul acces: 2015-10-10 17:57:03

»  Obștea Schitului Feneș din Episcopia Caransebeșului și-a sărbătorit ocrotitorul (2010-11-11)

 Închide 

Obștea Schitului Feneș din Episcopia Caransebeșului și-a sărbătorit ocrotitorul

[2010-11-11]
La sărbătoarea Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul, Schitul Feneș din Episcopia Caransebeșului și-a serbat ocrotitorul, informeaz㠄Ziarul Lumina”, Ediția de Banat. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de un sobor de preoți, iar ca delegat al Preasfințitului Lucian a fost prezent protosinghelul Casian Rușeț, secretar eparhial, care a transmis cuvântul de binecuvântare al chiriarhului.
Sute de credincioși au luat parte la Sfânta Liturghie săvârșită cu prilejul prăznuirii Sfântului Nectarie Taumaturgul, ocrotitorul Schitului Feneș din Episcopia Caransebeșului. În ajunul praznicului s-a săvârșit în paraclisul schitului slujba Privegherii de către un sobor de preoți, în prezența multor credincioși dornici de priveghere și rugăciune.
Pildă de răbdare pentru monahi
În ziua praznicului, slujba Sfintei Liturghii a fost săvârșită de un sobor de zece preoți de la Mănăstirea Piatra Scrisă și de la parohiile învecinate. Ca delegat al ierarhului, a fost prezent părintele protosinghel Casian Rușeț, secretar eparhial, care a transmis cuvântul de binecuvântare și prețuire al Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.
'Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul este un sfânt contemporan cu noi, trăitor în secolul al XIX-lea și canonizat de către Biserica Ortodoxă a Greciei în anul 1953. Sfântul Nectarie și minunile sale au pătruns și în țara noastră prin evlavia și râvna preoților și a monahilor care au primit ajutor de la sfânt, dar și prin biruința minunilor săvârșite de moaștele sale, care au devenit izvor de tămăduire. Asemenea altor biserici și mănăstiri, Schitul Feneș din această eparhie a primit ca ocrotitor pe Sfântul Nectarie spre a-l avea ca pildă viețuitorii în răbdare, rugăciune, nevoință și zel misionar. Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul a fost un dascăl exemplar, un călugăr devotat, un misionar harnic și înțelept, un ierarh blând și iubitor de slujire, un îndelung răbdător și un biruitor al răutăților acestei lumi. Iată care sunt virtuțile pe care ni le-a lăsat moștenire acest sfânt, dimpreună cu neprețuita comoară a moaștelor sale care izvorăsc tămăduiri celor bolnavi și neputincioși. Așadar, Sfântul Ierarh Nectarie a fost după îndemnul Mântuitorului păstorul cel bun, care și-a pus viața pentru oile sale nemijlocit, așa cum ne relatează Evanghelistul Ioan în pericopa evanghelică pe care astăzi am citit-o. Cu acest fericit prilej, vă adresăm, părinte egumen și iubiți credincioși, gândul de prețuire al părintelui nostru duhovnicesc, Preasfințitul Episcop Lucian al Caransebeșului, care nu a putut fi astăzi în prezență fizică alături de noi, însă în rugăciune, în cuget și simțiri, Preasfinția Sa ne-a fost alături și ne-a binecuvântat', a spus părintele Casian Rușeț.
Schitul a luat ființă în 2001
În încheiere, toți credincioșii au fost miruiți și au primit anafură, după care au luat parte la agapa frățească oferită de Schitul Feneș tuturor celor prezenți.
Schitul Feneș a luat ființă la inițiativa preotului Constantin Bertea, vicar-administrativ al Episcopiei Caransebeșului, cu binecuvântarea Preasfințitului Laurențiu, Episcopul Caransebeșului, în anul 2001, prin osteneala monahiei Macrina Vieriu. În clădirile dezafectate preluate de către Episcopia Caransebeșului s-a reușit amenajarea unui paraclis, a unui corp de chilii, trapeză și a unei anexe gospodărești. Începând cu luna septembrie a anului 2008, schitul a fost transformat în schit de călugări, obștea monahală existentă depunând eforturi de finalizare a lucrărilor începute în această așezare.
Ambientul natural de păduri de fag și brad oferă un cadru prielnic pentru desfășurarea de activități duhovnicești, culturale și sociale pentru credincioșii iubitori de spiritualitate ortodoxă.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2331, Ultimul acces: 2015-10-10 17:57:03


Nr. vizualizări:2493
Data ultimei vizualizări:2015-10-10 17:57:03
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0
Fotografii din zona Feneș
(preluate automat de pe situl www.Panoramio.com)!