Fenes :: Schitul Sfantul Nectarie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Schitul Sfântul Nectarie
Feneș
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Feneș
Comună:Armeniș
Județ:Caraș-Severin
Cod poștal:327006
Persoană de contact :stareț Ieromonah Hristofor Abălașei
Telefon :0729... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adresa web Biserica:www.manastireaSfantulNectarie.ro
Adrese utile:www.episcopiacaransebesului.ro
www.armenis.ro
www.cjCS.ro
www.prefCS.ro
Hram:Sf. Nectarie,
Detalii:Schitul Fenes a luat fiinta la initiativa preotului Constantin Bertea, vicar administrativ al Episcopiei Caransebesului cu binecuvantarea parintelui Episcop Laurentiu al Caransebesului, in anul 2001 prin osteneala monahiei Macrina Vieriu. In cladirile dezafectate preluate de catre Episcopia Caransebesului s-a reusit amenajarea unui paraclis, a unui corp de chilii, trapeza si a unei anexe gospodaresti.
Incepand cu luna septembrie a anului 2008 schitul a fost transformat in schit de calugari, obstea monahala existenta depunand eforturi de finalizare a lucrarilor incepute in aceasta asezare.
Cadrul natural inconjurat de paduri de fag si brad ofera un cadru prielnic pentru desfasurarea de activitati duhovnicesti, culturale si sociale pentru credinciosii iubitori de spiritualitate ortodoxa.
Alte informații:Acces rutier: DN Caransebes-Baile Herculane (la 15 km de Caransebes.
Acces feroviar: Pe ruta Caransebes-Baile Herculane, cu coborare in statia Armenis.
Numar de vietuitori: 2 (viata de obste) .
Cont: RO46RNCB0103022318060001
Banca: BCR Caransebes
Posibilitati de cazare: 10 persoane.
Știri despre biserică:

»  Schitul Feneș și-a cinstit ocrotitorul. La slujba de hram au participat sute de credincioși (2017-11-10)

 Închide 

Schitul Feneș și-a cinstit ocrotitorul. La slujba de hram au participat sute de credincioși

[2017-11-10]
de Andrei Pau

Schitul Feneș din județul Caraș-Severin și-a sărbătorit miercuri ocrotitorul, pe Sfântul Nectarie Taumaturgul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. La aceasta au participat sute de pelerini din mai multe părți ale țării. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Grupul psaltic Ethos.
Cei prezenți la slujbă au avut ocazia să aducă cinstire unui fragment din moaștele Sfântului Nectarie. Acestea au fost așezate într-o nouă raclă care a fost sfințită de ierarh în ziua de hram, informează Biroul de Presă al Eparhiei.
În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a evidențiat importanța ajutorului oferit de Sfântul Nectarie celor care se roagă lui.
Sfântul Nectarie este un grabnic ajutător, mai ales pentru cei care sunt bolnavi de cancer. Cu rugăciunile Sfântului Nectarie, foarte mulți credincioși și-au găsit echilibrul sufletesc și liniștea duhovnicească, a spus ierarhul.
La final, a fost hirotesit și instalat noul părinte stareț, protosinghelul Rafael Mutrescu. De asemenea, a fost săvârșită și o slujbă de pomenire pentru fostul stareț, protosinghelul Hristofor Abălașei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 273, Ultimul acces: 2018-04-26 08:28:09

»  Sfântul Nectarie Taumaturgul cinstit la Schitul Feneș (2015-11-10)

 Închide 

Sfântul Nectarie Taumaturgul cinstit la Schitul Feneș

[2015-11-10]
Schitul Feneș și-a cinstit luni, 09 noiembrie 2015, ocrotitorul, pe Sfântul Nectarie de la Eghina. Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a poposit în mijlocul obștii monahale și a binecuvântat cu aghiasmă, în vederea slujirii, biserica nouă a așezământului monahal.
În continuare, ierarhul înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sfânta Liturghie, în prezența autorităților locale și a unui număr impresionant de credincioși, veniți din tot Banatul și nu numai, după cum ne-au precizat Diac. Pavel Canea și Darius Herea.
În cadrul Sfintei Liturghii, chiriarhul a înălțat rugăciuni pentru pace și unitate, dar și rugăciuni pentru bolnavii internați în spitale în urma incendiului din București. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic Ethos al Episcopiei Caransebeșului. La finalul Sfintei Liturghii, toți credincioșii prezenți au fost invitați să participe la o agapă frățească, oferită din partea obștii monahale în curtea schitului.
„Foarte mulți preoți și credincioși și-au îndreptat astăzi pașii la acest așezământ monahal și foarte mulți dintre ei s-au împărtășit cu Sfintele Taine. Ne-am rugat împreună Sfântului Nectarie și sfinților tămâduitori, care ne pot ajuta cu rugăciunile lor, ca să dobândim în primul rând vindecarea sufletească, iertarea păcatelor și apoi vindecarea trupului de toate neputințele. Este o mare bucurie să avem în Episcopia noastră un așezământ monahal închinat Sfântului Nectarie Taumaturgul, pe care îl rugăm să ne ajute și nouă și să ne tămăduiască bolile sufletești și trupești, căci este grabnic ajutător, folositor, un prieten și un casnic al lui Hristos și într-adevăr el și-a asumat crucea și L-a urmat pe Mântuitorul cu răbdare, cu smerenie și cu iubire jertfelnică”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.
Schitul Feneș a luat ființă în anul 2001, iar în septembrie 2008 a fost transformat în schit de călugări. Obștea monahală existentă depune eforturi de finalizare a bisericii așezământului monahal.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1633, Ultimul acces: 2018-04-26 08:28:09

»  Schitul Feneș își va cinsti ocrotitorul (2015-11-06)

 Închide 

Schitul Feneș își va cinsti ocrotitorul

[2015-11-06]
Ocrotitorul Schitului Feneș din județul Caraș-Severin, Sfântul Nectarie de la Eghina, va fi cinstit luni, 09 noiembrie 2015, de credincioșii care vor veni să se roage împreună cu obștea monahală în ziua hramului. Cu ocazia sărbătoririi ocrotitorului schitului, va fi prezent în mijlocul lor și Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, care înconjurat de un sobor de preoți și diaconi va săvârși Sfânta Liturghie în altarul de vară. Răspunsurile liturgice vor fi date de Grupul psaltic Ethos al Episcopiei Caransebeșului, după cum ne-a precizat Diac. Pavel Canea.
La finalul Sfintei Liturghii toți credincioșii prezenți vor fi invitați să participe la o agapă frățească oferită din partea obștii monahale în curtea schitului.
Schitul Feneș a luat ființă la inițiativa părintelui Constantin Bertea, vicar administrativ al Episcopiei Caransebeșului, în anul 2001 prin osteneala monahiei Macrina Vieriu. Lucrările au început cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, pe atunci Episcop al Caransebeșului. În clădirile dezafectate, preluate de către Episcopia Caransebeșului, s-a reușit amenajarea unui paraclis, a unui corp de chilii, trapeză și a unei anexe gospodărești. Începând cu luna septembrie a anului 2008 schitul a fost transformat în schit de călugări, obștea monahală existentă depunând eforturi de finalizare a bisericii Așezământului monahal.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1739, Ultimul acces: 2018-04-26 08:28:09

»  Hramul Schitului Feneș din Caraș-Severin (2011-11-09)

 Închide 

Hramul Schitului Feneș din Caraș-Severin

[2011-11-09]
Schitul Feneș din Caraș-Severin și-a sărbătorit astăzi ocrotitorul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, informează TRINITAS TV.
Alături de credincioșii veniți la praznicul Sfântului Nectarie s-au aflat și copiii de la școala generală din localitate care au susținut, la final, un scurt program artistic.
Schitul Feneș din Caraș-Severin a fost înființat în anul 2001

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3842, Ultimul acces: 2018-04-26 08:28:09

»  Obștea Schitului Feneș din Episcopia Caransebeșului și-a sărbătorit ocrotitorul (2010-11-11)

 Închide 

Obștea Schitului Feneș din Episcopia Caransebeșului și-a sărbătorit ocrotitorul

[2010-11-11]
La sărbătoarea Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul, Schitul Feneș din Episcopia Caransebeșului și-a serbat ocrotitorul, informeaz㠄Ziarul Lumina”, Ediția de Banat. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de un sobor de preoți, iar ca delegat al Preasfințitului Lucian a fost prezent protosinghelul Casian Rușeț, secretar eparhial, care a transmis cuvântul de binecuvântare al chiriarhului.
Sute de credincioși au luat parte la Sfânta Liturghie săvârșită cu prilejul prăznuirii Sfântului Nectarie Taumaturgul, ocrotitorul Schitului Feneș din Episcopia Caransebeșului. În ajunul praznicului s-a săvârșit în paraclisul schitului slujba Privegherii de către un sobor de preoți, în prezența multor credincioși dornici de priveghere și rugăciune.
Pildă de răbdare pentru monahi
În ziua praznicului, slujba Sfintei Liturghii a fost săvârșită de un sobor de zece preoți de la Mănăstirea Piatra Scrisă și de la parohiile învecinate. Ca delegat al ierarhului, a fost prezent părintele protosinghel Casian Rușeț, secretar eparhial, care a transmis cuvântul de binecuvântare și prețuire al Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.
"Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul este un sfânt contemporan cu noi, trăitor în secolul al XIX-lea și canonizat de către Biserica Ortodoxă a Greciei în anul 1953. Sfântul Nectarie și minunile sale au pătruns și în țara noastră prin evlavia și râvna preoților și a monahilor care au primit ajutor de la sfânt, dar și prin biruința minunilor săvârșite de moaștele sale, care au devenit izvor de tămăduire. Asemenea altor biserici și mănăstiri, Schitul Feneș din această eparhie a primit ca ocrotitor pe Sfântul Nectarie spre a-l avea ca pildă viețuitorii în răbdare, rugăciune, nevoință și zel misionar. Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul a fost un dascăl exemplar, un călugăr devotat, un misionar harnic și înțelept, un ierarh blând și iubitor de slujire, un îndelung răbdător și un biruitor al răutăților acestei lumi. Iată care sunt virtuțile pe care ni le-a lăsat moștenire acest sfânt, dimpreună cu neprețuita comoară a moaștelor sale care izvorăsc tămăduiri celor bolnavi și neputincioși. Așadar, Sfântul Ierarh Nectarie a fost după îndemnul Mântuitorului păstorul cel bun, care și-a pus viața pentru oile sale nemijlocit, așa cum ne relatează Evanghelistul Ioan în pericopa evanghelică pe care astăzi am citit-o. Cu acest fericit prilej, vă adresăm, părinte egumen și iubiți credincioși, gândul de prețuire al părintelui nostru duhovnicesc, Preasfințitul Episcop Lucian al Caransebeșului, care nu a putut fi astăzi în prezență fizică alături de noi, însă în rugăciune, în cuget și simțiri, Preasfinția Sa ne-a fost alături și ne-a binecuvântat", a spus părintele Casian Rușeț.
Schitul a luat ființă în 2001
În încheiere, toți credincioșii au fost miruiți și au primit anafură, după care au luat parte la agapa frățească oferită de Schitul Feneș tuturor celor prezenți.
Schitul Feneș a luat ființă la inițiativa preotului Constantin Bertea, vicar-administrativ al Episcopiei Caransebeșului, cu binecuvântarea Preasfințitului Laurențiu, Episcopul Caransebeșului, în anul 2001, prin osteneala monahiei Macrina Vieriu. În clădirile dezafectate preluate de către Episcopia Caransebeșului s-a reușit amenajarea unui paraclis, a unui corp de chilii, trapeză și a unei anexe gospodărești. Începând cu luna septembrie a anului 2008, schitul a fost transformat în schit de călugări, obștea monahală existentă depunând eforturi de finalizare a lucrărilor începute în această așezare.
Ambientul natural de păduri de fag și brad oferă un cadru prielnic pentru desfășurarea de activități duhovnicești, culturale și sociale pentru credincioșii iubitori de spiritualitate ortodoxă.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4071, Ultimul acces: 2018-04-26 08:28:09


Nr. vizualizări:4198
Data ultimei vizualizări:2018-04-26 08:28:09
Data actualizare:2015-11-03 14:53:09
Data încărcării:2005-09-21 12:07:52
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0