Ciughes :: Biserica Catolica Noua - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Catolică Nouă
Ciugheș
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Romano-catolic
Localitate:Ciugheș (maghiara: Oláhcsügés)
Comună:Palanca
Județ:Bacău
Adresa:strada Pârâul Bisericii nr. 83
Cod poștal:607392
Telefon :0744... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @yahoo.com
Adrese utile:www.ercis.ro
www.comunaPalanca.ro
www.csjBacau.ro
www.prefecturaBacau.ro
Preot:Egner Anton
Hram:Sf. Maria a Zăpezii,
Stil arhitectonic:Modern
Detalii:În anul 2000 s-a construit actuala biserică.
Știri despre biserică:

»  Prima Sfântă Împărtășanie la Ciugheș (2017-05-16)

 Închide 

Prima Sfântă Împărtășanie la Ciugheș

[2017-05-16]
Prima Împărtășanie
16.05.2017, Iași (Catholica) - Duminică, 14 mai 2017, ora 11.00, întreaga comunitate din Ciugheș a luat parte cu mare bucurie la Sfânta Liturghie. Bucuria a fost și mai mare deoarece 19 copii l-au primit pentru prima dată pe Isus sub chipul pâinii și al vinului. Pregătirea pentru această întâlnire cu Isus a început cu mult timp în urmă. Părinții au fost primii care i-au ajutat pe acești copii să facă pentru prima oară semnul sfintei cruci, i-au învățat să se roage lui Dumnezeu rostind Tatăl nostru, să ceară ocrotirea sfintei sale Mame pronunțând rugăciunea Bucură-te, Marie! Să îi aducă slavă Sfintei Treimi rostind Slavă Tatălui. Iar din luna noiembrie până în luna mai i-au adus la pregătire, în zilele și orele stabilite de parohul Anton Egner.
Pregătirea lor a fost intensă: au învățat cine este Dumnezeu, cine sunt îngerii, care au fost primii oameni și ce au făcut ei, despre cele Zece porunci ale lui Dumnezeu, ce este păcatul și cum poate omul să îl săvârșească, dar și cât de mare este milostivirea lui Dumnezeu. Au învățat despre Fiul lui Dumnezeu care a plătit un preț foarte mare din iubire pentru noi oamenii. Au învățat că, printr-o spovadă bună, Dumnezeu ne iartă și ne redăruiește frumusețea sufletului pe care o pierduserăm prin păcat. Au învățat că se pot ruga și prin cântec, încât la Sfânta Liturghie glasurile lor au răsunat la unison intonând „Lăsați-ne să mergem la Isus”.
Sâmbătă, 13 mai, în urma examinării cunoștințelor acumulate, părintele paroh i-a admis pe cei nouăsprezece copii la Prima Spovadă. Iar a doua zi, cu mare emoție în glas, și-au mărturisit credința în fața întregii comunități și dorința de a-l primi în suflet pe Isus. La dangătul răsunător al clopotului bisericii, într-o procesiune impecabilă copii și preoți au pătruns în sfântul lăcaș. Parohul Egner a fost însoțit de părintele Răzvan Mătășel, parohul comunității vecine, Brusturoasa. La momentul ofertoriului copii au adus la altar, pâinea, vinul, lumina, sfânta ostie precum și un tablou cu chipurile lor, tablou ce va sta afișat în pridvorul bisericii, până la o nouă serie de copii ce vor primi prima Împărtășanie.
A urmat împărtășirea. Fiecare copil a rostit „Isuse, te iubesc! Aștept să te primesc la mine!” După copii, cei care s-au împărtășit au fost părinții micuților, frații și surorile mai mari. Biserica și sfântul altar au fost împodobite de mare sărbătoare. Culorile florilor de pe sfântul altar predominau în culorile dragi românilor, culori ale drapelului Țării Române. Credincioșii parohiei romano-catolice „Sfânta Maria a Zăpezii” din Ciugheș îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acești copii, părinților lor că au avut și au grijă de ei, celor care s-au ocupat de pregătirea lor spirituală. La sfârșitul Sfintei Liturghii, întreaga comunitate le-au cântat micuților tradiționalul „La Mulți ani, dragi copii!” însoțit de ropote puternice de aplauze. Au primit din partea parohului câte un tablou cu chipul lor și data evenimentului, spre amintire peste ani.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 484, Ultimul acces: 2018-06-20 09:22:28


Nr. vizualizări:2861
Data ultimei vizualizări:2018-06-20 09:22:28
Data actualizare:2017-11-15 14:50:55
Data încărcării:2006-09-29 05:07:22
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0