Targsoru Vechi :: Biserica Ortodoxa - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Ortodoxă
Târgșoru Vechi
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Târgșoru Vechi
Comună:Târgșoru Vechi
Județ:Prahova
Cod poștal:107590
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.arhiepiscopiabucurestilor.ro/
www.comunaTirgsoruVechi.ro
www.cjPH.ro
www.prefecturaPrahova.ro
Detalii:Construită în 1947.
Știri despre biserică:

»  Nașterea Domnului la Parohia Târgșoru Vechi, Protoieria Ploiești Sud (2015-12-28)

 Închide 

Nașterea Domnului la Parohia Târgșoru Vechi, Protoieria Ploiești Sud

[2015-12-28]
La inițiativa Părintelui Constantin Ghiță, parohul Bisericii Sfântul Ierarh Nicolae și Izvorul Tămăduirilor - Târgșoru Vechi din Protoieria Ploiești Sud, a avut loc un concert de colinde, precedat de o scenetă intitulată Irozii (Craii).
„Sub îndrumarea doamnei profesoare de religie Constanța Popescu, un număr de 40 de copii ai Școlii Gimnaziale din localitate s-au implicat în acest program. Lor s-au alăturat doi studenți teologi care au interpretat colinde în stil bizantin. Cei mari s-au bucurat la fel de mult ca cei mici de apariția lui Moș Crăciun, care a pășit pentru prima dată în parohia noastră, aducând daruri și bucurii tuturor. S-au împărțit 140 de pachete cu dulciuri, prin contribuția substanțială a domnului Florin-Stelian Chițoran, patronul unei firme din județul Prahova, și al unor credincioși ai parohiei. În cuvântul de învățătură am explicat tuturor celor prezenți că Moș Crăciun este un simbol pentru iubirea cea milostivă a Tatălui ceresc, care ne împarte nouă daruri materiale, dar și duhovnicești. Iar darul cel mai prețios este Însuși Domnului nostru Iisus Hristos care ni se dăruiește în Taina Sfintei Euharistii”, a precizat părintele Constantin Ghiță.
Această acțiune este rodul unui protocol de colaborare între Parohia Târgșoru Vechi și Școala Gimnazială din localitate, marcat luna aceasta și prin participarea a 100 de elevi la hramul Parohiei - Sfântul Ierarh Nicolae. Aceștia au interpretat colinde tradiționale și o scenetă intitulată Sfântul Nicolae și fetele sărace. Fiecare elev a primit câte un pachet cu dulciuri de post și cărți de rugăciune, pentru cei mari fiind organizată o agapă, prin implicarea doamnelor din Comitetul Parohial.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 345, Ultimul acces: 2018-04-24 01:19:18

»  Daruri pentru copiii din Parohia Târgșoru Vechi (2015-09-17)

 Închide 

Daruri pentru copiii din Parohia Târgșoru Vechi

[2015-09-17]
adaugat: 17.09.2015
La început de an școlar, Parohia Sfântul Ierarh Nicolae din satul Târgșoru Vechi, Protoieria Ploiești Sud, județul Prahova, a oferit luni, 14 septembrie, ghiozdane și alte lucruri necesare pentru 22 de elevi, respectiv fișe de lucru la disciplina religie pentru 60 de elevi, informează Ziarul Lumina.
Acțiunea social-filantropică a avut loc la școala gimnazială din localitate, iar darurile oferite au constat în ghiozdane cu rechizite, produse de igienă, haine noi pentru 22 de elevi care provin din medii sociale defavorizate. Totodată, parohia a plătit fișele de lucru pentru clasa 0 și manualele la disciplina religie pentru clasa I, pentru aproximativ 60 de elevi.
„Această acțiune a fost posibilă prin organizarea unei colecte în bani și rechizite, pentru care s-a întocmit un proces-verbal. În perioada ce urmează, conform unui protocol încheiat cu Școala Gimnazială din Târgșoru Vechi, va exista cel puțin o acțiune pe lună a parohiei, în care vor fi implicați elevii. Astfel, aceștia vor beneficia de pelerinaje gratuite de câte o zi la mănăstirile din zonă, vor fi împărtășiți în cele patru posturi și se vor implica în acțiuni precum interpretarea unei scenete din viața Sfântului Nicolae, cu ocazia hramului bisericii, concerte de colinde pentru praznicul Nașterii Domnului, confecționarea manuală de mărțișoare”, a precizat părintele paroh Constantin Ghiță.
O altă dimensiune a colaborării cu școala vizează formarea unei atitudini de implicare a elevilor în viața socială, prin cooptarea lor în acțiuni de ajutorare a unor familii nevoiașe din sat, dar și la înțelegerea semnificației unei asemenea fapte.
„Biserica face daruri celor care au nevoie, iar beneficiarii se bucură de ele. Trebuie însă să fim atenți cum ne exprimăm și cum dăruim, pentru că mulți copii sunt deosebit de sensibili și, când aud că Biserica i-a ajutat pentru că provin dintr-un anumit mediu familiar, se întristează și nu le mai trebuie nimic. Mai ales că sunt și copii care profită într-un sens negativ de aceste acțiuni. De altfel, am și avut doi copii care, din acest motiv, nu au vrut să primească la școală ghiozdanele și hainele, ca să nu fie văzuți de colegi, însă le-au primit mai târziu la biserică. Astfel, este nevoie să lucrăm și la mentalitatea copiilor noștri ca să înțeleagă faptul că, indiferent cât primesc sau cât de neajutorați sunt, și ei pot dărui, la rândul lor. De aceea, căutăm să îi împlicăm pe tineri în proiectele parohiei, pentru o dezvoltare armonioasă, în care ei să nu aștepte numai să primească, ci să învețe să și dăruiască. De altfel, suferința de a nu putea dărui este chiar mai mare decât aceea de a nu avea ce îți trebuie”, a explicat părintele paroh Constantin Ghiță, al Parohiei Târg­șoru Vechi.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 406, Ultimul acces: 2018-04-24 01:19:18


Nr. vizualizări:1183
Data ultimei vizualizări:2018-04-24 01:19:18
Data actualizare:2015-03-26 05:29:23
Data încărcării:2006-06-30 09:28:44
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:5

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2016-07-07
Aparat: NIKON E8800
Contor: 56

Vedere de ansamblu
Foto: Constantin Banciu

Data: 2016-07-07
Aparat: NIKON E8800
Contor: 9

Vedere din lateral
Foto: Constantin Banciu

Data: 2016-07-07
Aparat: NIKON E8800
Contor: 6

Turnul clopotniță
Foto: Constantin Banciu

Data: 2016-07-07
Aparat: NIKON E8800
Contor: 4

Pictură
Foto: Constantin Banciu

Data: 2016-07-07
Aparat: NIKON E8800
Contor: 4

Pictură
Foto: Constantin Banciu